Στην Ιρλανδία στις αρχές Ιουνίου ο Τραμπ

Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019 09:44
UPD:09:52
REUTERS/LEAH MILLIS
A- A A+

Στην Ιρλανδία, όπου θα συναντηθεί με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό Λίο Βαράντκαρ, θα μεταβεί στις αρχές Ιουνίου ο Ντόναλντ Τραμπ, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ευρώπη με την ευκαιρία της 75ης επετείου από την απόβαση των Συμμάχων κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ανακοίνωσε χθες Τρίτη ο Λευκός Οίκος.

«Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και η πρώτη κυρία Μελάνια Τραμπ αποδέχτηκαν την πρόσκληση του πρωθυπουργού Λίο Βαράντκαρ να επισκεφθούν την Ιρλανδία όταν θα βρεθούν στην Ευρώπη για μια επίσημη επίσκεψη στη Βρετανία και για εκδηλώσεις στη Βρετανία και τη Γαλλία με την ευκαιρία της 75ης επετείου από την απόβαση», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Ο Αμερικανός πρόεδρος και ο Ιρλανδός πρωθυπουργός «θα έχουν διμερή συνάντηση στο Σάνον στις 5 Ιουνίου», προστίθεται.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν τον Μάρτιο στον Λευκό Οίκο με την ευκαιρία της γιορτής του Αγίου Πατρικίου. Αυτή θα είναι η πρώτη επίσκεψη του Τραμπ στην Ιρλανδία με την ιδιότητα του προέδρου.

Ο Τραμπ θα μεταβεί στη Βρετανία στις 3 Ιουνίου για μια επίσημη επίσκεψη στη διάρκεια της οποίας θα συναντηθεί με τη βασίλισσα Ελισάβετ και την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

Επίσης θα είναι παρών στη τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Πόρτσμουθ, στη νότια Αγγλία, για την επέτειο από τα 75 χρόνια από την απόβαση των Συμμάχων στις 6 Ιουνίου 1944 προτού μεταβεί στη Νορμανδία της Γαλλίας για μια άλλη τελετή.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, AFP

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή