Αυστρία: Στις 27 Μαΐου η ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής κατά του Κουρτς

Τρίτη, 21 Μαΐου 2019 13:38
UPD:15:25
REUTERS/LEONHARD FOEGER

Austrian Chancellor Sebastian Kurz leaves after addressing the media in Vienna, Austria, May 18, 2019. REUTERS/Leonhard Foeger

A- A A+

Στις 27η Μαΐου θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής κατά του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς, την οποία υπέβαλε κόμμα της αντιπολίτευσης στην Αυστρία, στον απόηχο του σκανδάλου στο οποίο εμπλέκεται ο πρώην αντικαγκελάριος Χάιντς- Κρίστιαν Στράχε.

Οι Σοσιαλδημοκράτες και το Κόμμα των Ελευθέρων (FPO), το οποίο συμμετέχει προς το παρόν στον κυβερνητικό συνασπισμό με το OVP, δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να ψηφίσουν υπέρ της πρότασης μομφής, την οποία υπέβαλε το μικρό οικολογικό κόμμα «Jetzt» («Τώρα») κάτι που θα σημάνει την πτώση του Κουρτς έπειτα από 18 μήνες στην εξουσία.

Νωρίτερα σήμερα ο ακροδεξιός υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Χέρμπερτ Κικλ είχε δηλώσει ότι το FPO θα στηρίξει μια πρόταση μομφής κατά του Κουρτς.

EURONEWS

«Θα ήταν σχεδόν αφελές από την πλευρά του Κουρτς αν πίστευε ότι εμείς, το FPO, τον εμπιστευόμαστε έπειτα από την έλλειψη εμπιστοσύνης που επέδειξε εκείνος απέναντι μας», επεσήμανε ο Κικλ. «Όσοι μας εμπιστεύονται θα λαμβάνουν εμπιστοσύνη και όσοι μας αντιμετωπίζουν με δυσπιστία θα αντιμετωπίζονται με δυσπιστία», πρόσθεσε.

Μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε την προηγούμενη Παρασκευή στην Αυστρία και στο οποίο εμπλέκεται ο πρώην αντικαγκελάριος και πρώην επικεφαλής του FPO Χάιντς- Κρίστιαν Στράχε, η κυβέρνηση συνασπισμού του Κουρτς αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα και έχει πλέον αναλάβει ρόλο υπηρεσιακής κυβέρνησης, καθώς αναμένεται να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές για τον Σεπτέμβριο.

Πηγές: AFP, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή