Συνάντηση Τ. Κουίκ με τον πρεσβευτή της Ρωσίας στην Ελλάδα

Παρασκευή, 17 Μαΐου 2019 16:37
UPD:16:43
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Η επικείμενη επίσκεψή του σε περιοχές της μεσημβρινής Ρωσίας (Βιτιάζεβο, Νοβοροσίσκ, Γκελεντζίκ, Κρασνοντάρ, Σότσι), όπου διαβιούν αριθμητικά συμπαγείς ελληνικοί πληθυσμοί, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του υφυπουργού Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ με τον πρεσβευτή της Ρωσίας στην Ελλάδα, Αντρέι Μάσλοφ.

Επίσης, ο κ. Κουίκ συζήτησε με τον Αντρέι Μάσλοφ για τις τρέχουσες εξελίξεις που σχετίζονται με την ένταση που δημιουργεί στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και στο Αιγαίο η Τουρκία, επαναλαμβάνοντας της ελληνικές θέσεις, όπως διατυπώνονται συνεχώς και από τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού Εξωτερικών.

Κατά την επίσκεψή του στη Ρωσία, ο κ. Κουίκ θα συναντηθεί με την ελληνική κοινότητα της Μόσχας, όπου παράλληλα θα υπάρξουν και διμερείς συναντήσεις στο υπουργείο Εξωτερικών και στο υπουργείο Παιδείας.

Μετά τη συνάντηση με τον Ρώσο πρέσβη, ο κ. Κουίκ δέχθηκε σε συνάντηση γνωριμίας την υπό διαπίστευση πρέσβη της Νοτίου Αφρικής στην Αθήνα Μπέριλ Ρόουζ Σίσουλου.

Πρόκειται για την αδελφή της υπουργού Εξωτερικών της χώρας της, με την οποία ο ΥΦΥΠΕΞ διατηρεί μια καλή φιλική σχέση, όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Σημειώνεται ακόμα πως οι δύο αδελφές είχαν τεθεί υπό την προστασία του δικηγόρου Γιώργου Μπίζου, του ομογενή που έχει συνδέσει το όνομά του με τους αγώνες κατά του απαρχάιντ, όταν ο πατέρας τους ήταν φυλακισμένος μαζί με τον Νέλσον Μαντέλα.

«Ό,τι και να κάνει η πατρίδα μου η Νότια Αφρική, για τον Γιώργο Μπίζο, θα είναι πάντα το λιγότερο σε σχέση με τα όσα έκανε αυτός ο υπέροχος Έλληνας για την ελευθερία της πατρίδας μας», επισήμανε η Μπέριλ Ρόουζ Σίσουλου στον υφυπουργό Εξωτερικών.

naftemporiki.gr
 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή