Προμήθεια εξοπλισμού 2 εκατ. ευρώ στις αστυνομικές Υπηρεσίες Δυτ. Ελλάδας

Πέμπτη, 16 Μαΐου 2019 19:52
UPD:19:58
A- A A+

Στην ενίσχυση των αστυνομικών Υπηρεσιών της Δυτικής Ελλάδας και την αναβάθμιση της επιχειρησιακής ετοιμότητας κι ανταπόκρισής τους στοχεύει το πρόγραμμα που ανακοίνωσε σήμερα από την Πάτρα η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.

Όπως έκανε γνωστό, από την έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει την προμήθεια 69 αυτοκινήτων διαφόρων τύπων, τεσσάρων οχημάτων διερεύνησης τροχαίων ατυχημάτων, 16 δίκυκλων μοτοσικλετών, 73 ασυρμάτων και τεσσάρων φορητών ραντάρ. 

Πρόκειται για την πράξη «Εξοπλισμός Αστυνομικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας», προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ, που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Συνοδευόμενη από τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο, η κ. Γεροβασίλη συζήτησε και θέματα που αφορούν στην ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου της Πάτρας, έπειτα από παραχώρηση του χώρου από τον δήμο Πατρέων, την αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών της ΕΛ.ΑΣ. σε ολόκληρη την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου που στεγάζει τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας και τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας.

«Από την Πάτρα στέλνουμε το μήνυμα μιας συνεργασίας-πρότυπο μεταξύ της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του δήμου Πατρέων και της ΕΛ.ΑΣ. για την υλοποίηση ενός κοινού αναπτυξιακού οράματος, με στόχο την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών» είπε η υπουργός, μετά τη συνάντηση στην περιφέρεια, όπου παρέστησαν ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Ανδρέας Ριζούλης, ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, ταξίαρχος Νικόλαος Κοτρωνιάς, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, ταξίαρχος Βασίλειος Τσούρας, και στελέχη της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Υπουργός και αρχηγός μετέβησαν και στον χώρο όπου θα ανεγερθεί το νέο Αστυνομικό Μέγαρο, ενώ ακολούθως επισκέφθηκαν την έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας. Εκεί ενημερώθηκαν επί θεμάτων υπηρεσιακού και ευρύτερου επαγγελματικού ενδιαφέροντος, που απασχολούν τις τοπικές Υπηρεσίες και τους πολίτες των περιοχών.

Η υπουργός επισκέφθηκε τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Νομού Αχαΐας και Δυτικής Ελλάδας, ενώ συναντήθηκε και με εκπροσώπους των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Αχαΐας και Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Δυτικής Ελλάδας.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή