Καθαρίστρια Βόλου: Αθώωση εισηγείται αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Πέμπτη, 16 Μαΐου 2019 13:03
UPD:13:36
INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

H αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Όλγα Σμυρλή

A- A A+

Ενώπιον της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου συζητήθηκε η υπόθεση της καθαρίστριας από τον Βόλο, η οποία είχε παραποιήσει το απολυτήριο του Δημοτικού, ενώ είχε φθάσει μόνο στην Ε΄ τάξη, για να βρει δουλειά.

Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Όλγα Σμυρλή πρότεινε στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου να την κηρύξει αθώα και να αναιρεθεί η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας, που την καταδίκασε σε 10ετή ποινή κάθειρξης.

Η αντεισαγγελέας έκρινε ότι δεν υπήρξε περιουσιακή βλάβη του Δημοσίου, καθώς η 53χρονη έλαβε τους μισθούς που προβλέπονταν από τον προϋπολογισμό του κράτους για αυτή την οργανική θέση. Όπως επισήμανε, η παραπλανητική συμπεριφορά εκδηλώθηκε άπαξ και όχι εξακολουθητικα, άρα το αδίκημα που αφορά σε απάτη σε βάρος του Δημοσίου πρέπει να παραγραφει.

Η Δήμητρα Τσιαντάκη ήταν παρούσα κατά τη συζήτηση της υπόθεσής της στην Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου, μαζί με την κόρη της, τον σύζυγό της και τη μητέρα της. Στο πλευρό της ήταν και η ευρωβουλευτής Κωνσταντίνα Κουνεβα.

Σε δήλωσή της μετά τη συζήτηση στην Ολομέλεια, η 53χρονη ανέφερε:

«Μακάρι να πάνε όλα καλά, περιμένω την απόφαση του Αρείου Πάγου, να δω εάν  θα τελειώσει η περιπέτεια μου και τι θα κάνω με τη ζωή μου. Μέχρι τότε θα με τρώει το άγχος. Από τον Άρειο Πάγο εξαρτάται η ελευθερία και η ζωή μου» είπε.

Για μια «δύσκολη περίοδο που συνεχίζεται» έκανε λόγο η κόρη της, η οποία εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι θα τελειώσει ο γολγοθάς για τη μητέρα της.

Η υπόθεση είχε συζητηθεί στο Ζ' Ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο, λόγω της σοβαρότητας, παρέπεμψε το θέμα στην Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή