Παραπέμπεται η Μάντσεστερ Σίτι για παραβάσεις του FFP

Πιο ορατό από ποτέ το ενδεχόμενο αποκλεισμού των πρωταθλητών Αγγλίας από το Champions League της περιόδου 2019/2020
Πέμπτη, 16 Μαΐου 2019 12:57
UPD:13:05
REUTERS/PHIL NOBLE
A- A A+

Ο κίνδυνος αποκλεισμού της Μάντσεστερ Σίτι από το επερχόμενο Champions League είναι πιο ορατός από ποτέ!

Οι πρωταθλητές Αγγλίας και η UEFA βρίσκονται σε μία πραγματική μάχη, μετά την έρευνα που έχει ξεκινήσει η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία για παραβάσεις των «πολιτών» στο Financial Fair Play και η οποία παραπέμπει το σύλλογο σε περαιτέρω έρευνα με όλα τα ενδεχόμενα, πλέον, να είναι ανοιχτά.

Από την πλευρά της η αγγλική ομάδα εξέδωσε μία άκρως επιθετική ανακοίνωση εναντίον της UEFA, στην οποία κάνει λόγο για «διαδικασία που δεν είναι ικανοποιητική και περιορισμένη.»

Αυτό συνέβη λίγες ώρες μετά την απόφαση του επικεφαλής του ερευνητικού σώματος της UEFA, Ιβ Λετέρμ, ο οποίος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι «σίτιζενς» θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις, στέλνοντας την υπόθεση στο δικαστήριο που θα εκδώσει την τελική ετυμηγορία. 

Η ανακοίνωση της Σίτι αναφέρει: «Η Μάντσεστερ Σίτι είναι απογοητευμένη, αλλά όχι έκπληκτη, από την ξαφνική ανακοίνωση περί παραπομπής μας από τον επικεφαλής του Οικονομικού Σώματος, Ιβ Λετέρμ. 

Οι διαρροές στα media κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας είναι ενδεικτικά της διαδικασίας που έχουν παραβλεφθεί από τον κ. Λετέρμ. Η Μάντσεστερ Σίτι είναι αισιόδοξη για ένα θετικό αποτέλεσμα, όταν το θέμα θα αποφασιστεί από ένα ανεξάρτητο δικαστικό όργανο. 

Η κατηγορία για οικονομικές παραβιάσεις παραμένουν ψευδείς και η παραπομπή μας αγνοεί ένα περιεκτικό σώμα στοιχείων που παρείχε η Μάντσεστερ Σίτι στο Επιμελητήριο. 

Η απόφαση περιέχει λάθη, παρερμηνείες και συγχύσεις που έχουν γεννηθεί από βασικές ελλείψεις κατά τη διάρκεια της διαδικασίας και παραμένουν μεγάλα άλυτα θέματα που έχουν τεθεί από τη Μάντσεστερ Σίτι, ως μέρος από αυτά που έχει βρει η ομάδα, που καταλήγουν σε μία εντελώς μη ικανοποιητική, περιορισμένη και εχθρική διαδικασία». 

Η ενημέρωση από την πλευρά της UEFA αναφέρει: «Ο επικεφαλής του Ελεγκτικού Οικονομικού Σώματος (CFCB), αφού κατέληξε με άλλα μέλη του ανεξάρτητου ερευνητικού επιμελητηρίου του CFCB, αποφάσισε σήμερα να παραπέμψει τη Μάντσεστερ Σίτι στο δικαστήριο του CFCB, έπειτα από τα συμπεράσματα της έρευνάς της. 

Το ερευνητικό επιμελητήριο έχει ανοίξει μία έρευνα για τη Μάντσεστερ Σίτι στις 7 Μαρτίου 2019 για πιθανές παραβιάσεις του Financial Fair Play, που ήρθαν στη δημοσιότητα από κορυφαία ΜΜΕ».

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις