Νέα παράταση ισχύος στα δελτία υποψηφίων οδηγών και οδηγών

Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019 17:21
UPD:17:25
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

A- A A+

Έως τις 31 Ιουλίου 2019 παρατείνεται η ισχύς των Δελτίων Εκπαίδευσης Εξέτασης (Δ.Ε.Ε.) υποψηφίων οδηγών και οδηγών.

Αυτό ανακοίνωσε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, «στο πλαίσιο διασφάλισης, κατά το δυνατόν, της εξυπηρέτησης των υποψηφίων οδηγών και οδηγών και της ομαλής υλοποίησης της διαδικασίας διενέργειας δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς ανά την επικράτεια, δεδομένης και της συσσώρευσης σημαντικού αριθμού φακέλων στην πλειονότητα των Υπηρεσιών Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, λόγω της μέχρι πρότινος αδυναμίας διενέργειας δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς».

Το υπουργείο σημειώνει πως έδωσε τη νέα αυτή παράταση στα Δ.Ε.Ε. ώστε να διευκολύνει τη ροή των προγραμματιζόμενων εξετάσεων που εκκρεμούν μέχρι τώρα.

Σε σχετική εγκύκλιό του, αναφέρει ότι οι Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των Π.Ε. της χώρας μπορούν να εξετάσουν κατά περίπτωση την παράταση ισχύος των Δ.Ε.Ε. που έληξαν, για την αντιμετώπιση του θέματος και την εξυπηρέτηση των πολιτών, αφού λάβουν υπόψη τις διατάξεις της παραγράφου 6 του άρθρου 10 του ν. 2690/1999 (Α΄45) «Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας» όπως ισχύει. Αυτό αφορά στους υποψήφιους για τους οποίους είχαν προγραμματιστεί εξετάσεις που δεν πραγματοποιήθηκαν και στους υποψηφίους που είχαν αιτηθεί και για τους οποίους δεν προγραμματίστηκαν εξετάσεις.

Σε κάθε περίπτωση, η παράταση ισχύος των Δ.Ε.Ε. δεν μπορεί να υπερβαίνει την 31η Ιουλίου 2019.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή