Ν.Δ.: Επερώτηση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου

Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019 12:18
UPD:12:21
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Για ανικανότητα στην εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες κατηγορεί την κυβέρνηση η Ν.Δ., 20 βουλευτές της οποίας κατέθεσαν επίκαιρη επερώτηση με πρωτοβουλία του τομεάρχη Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.

Στην ερώτησή τους οι βουλευτές της Ν.Δ. ζητούν να πληροφορηθούν τους λόγους για τους οποίους οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου παραμένουν υψηλές, παρά τις συνεχείς δεσμεύσεις της κυβέρνησης για πλήρη αποπληρωμή τους.

Και γιατί δημιουργούνται συνεχώς νέες οφειλές, καθώς και πόσες είναι αυτές την τελευταία τετραετία.
 
Υπενθυμίζεται, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ν.Δ., ότι η εκκαθάρισή τους, εξαιτίας της ανικανότητας και αναποτελεσματικότητας της σημερινής κυβέρνησης, έχει μετατεθεί χρονικά πέντε φορές την τελευταία τετραετία, αλλάζοντας έξι καταληκτικές προθεσμίες.
 
«Τα υψηλά χρέη του Δημοσίου, σε συνδυασμό και με άλλες πτυχές της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής -όπως η συστηματική υποεκτέλεση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, η διατήρηση κεφαλαιακών περιορισμών και η μη εκκαθάριση εκκρεμών συντάξεων- στερούν πολύτιμη ρευστότητα από την πραγματική οικονομία, υπονομεύοντας τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ερωτώντες  βουλευτές ζητούν να μάθουν «ποιος είναι ο προγραμματισμός για την αποπληρωμή τους και πότε εκτιμά το υπουργείο Οικονομικών ότι θα ολοκληρωθεί η πλήρης εκκαθάρισή τους».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή