Π. Σκουρλέτης: Ο κ. Μητσοτάκης διαφωνεί με την ύπαρξη 13ης σύνταξης

Τρίτη, 14 Μαΐου 2019 17:58
UPD:18:04
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

«Ο κ. Μητσοτάκης παρουσιάζει με «θολό» τρόπο τα ζητήματα της ενίσχυσης των πιο αδύνατων, ενώ σε κάθε περίπτωση, διαφωνεί προγραμματικά με την ύπαρξη 13ης σύνταξης»,  υποστήριξε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, χαρακτηρίζοντας «Ντέρμπι» τις ευρωεκλογές και κάνοντας λόγο για φόβο του Μητσοτάκη να αντιπαρατεθεί με τον πρωθυπουργό σε ντιμπέιτ.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό 24/7 σημείωσε ότι «αν κάτι ενισχύεται τις τελευταίες ημέρες είναι η εκτίμηση ότι θα έχουμε ένα πραγματικό ντέρμπι σε αυτές τις εκλογές, στις 26 Μαΐου και ότι τίποτα δεν έχει κριθεί μέχρι στιγμής και κανένα αποτέλεσμα δεν έχει κλειδώσει».

Ειδικά για την κρισιμότητα των ευρωεκλογών ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ είπε «μιλάμε για μια αρκετά κρίσιμη πολιτική μάχη, η οποία βεβαίως δεν βγάζει κυβέρνηση -ούτε αυτό πρέπει να το ξεχνάμε - θα προσδιορίσει, όμως, το πολιτικό περιβάλλον μέσα στο οποίο θα γίνουν οι επόμενες εθνικές εκλογές».

Στη συνέχεια ο κ. Σκουρλέτης, μιλώντας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, υπογράμμισε πως δεν κατεβαίνουν κόμματα, αλλά συνδυασμοί και πρόσθεσε «όσο απομακρυνόμαστε από τα κέντρα, αυτοί οι συνδυασμοί κρίνονται από τη φερεγγυότητα των προσώπων και από τα προγράμματα. Είναι πολυσυλλεκτικοί οι περισσότεροι, εμείς δεν επιλέξαμε να δώσουμε χρίσματα και δεν ακολουθούμε την παλαιά λογική της άμεσης κομματικής στήριξης».

Ο Πάνος Σκουρλέτης εξέφρασε την πεποίθηση πως «ο κ. Ηλιόπουλος σε κάθε περίπτωση θα είναι στον δεύτερο γύρο και θα διεκδικήσει να γίνει δήμαρχος Αθηναίων. Αυτό ισχύει και για την κ. Δούρου (στην Περιφέρεια Αττικής) και για την κ. Νοτοπούλου (στον δήμο Θεσσαλονίκης)».

Για την άρνηση του προέδρου της ΝΔ να αντιπαρατεθεί τηλεοπτικά με τον πρωθυπουργό, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε πως «δείχνει έναν φόβο, μια αδυναμία να υπάρξει μια κατά μέτωπο συζήτηση, πρόσωπο με πρόσωπο. Γι' αυτό άλλωστε επιχειρήθηκε εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας όλο το προηγούμενο διάστημα να αλλάξει η ατζέντα, με αναφορά σε άλλα ζητήματα πέρα από τα φλέγοντα, τα καθημερινά ζητήματα, αυτά τα οποία έχουν προκύψει μετά την έξοδο από τα μνημόνια και που νομίζω ότι απασχολούν τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών».

naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή