Πακιστάν: Οκτώ νεκροί από εισβολή ενόπλων σε πολυτελές ξενοδοχείο

Κυριακή, 12 Μαΐου 2019 16:18
UPD:16:23
REUTERS/AKHTAR SOOMRO
A- A A+

Και τους τρεις ενόπλους που είχαν εισβάλει σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο της πόλης Γκουαντάρ, στην νοτιοδυτική επαρχία του Μπαλουτσιστάν, στο Πακιστάν, σκότωσαν σήμερα οι δυνάμεις ασφαλείας, έπειτα από μάχη μαζί τους που διήρκεσε 24 ώρες.

Επιπλέον, τέσσερις πολίτες κι ένας στρατιώτης σκοτώθηκαν κατά την επίθεση, που εκδηλώθηκε χθες στο ξενοδοχείο πέντε αστέρων Pearl Continental.

Στη διάρκεια της νύχτας οι αρχές ισχυρίστηκαν ότι όλοι οι ένοπλοι ήδη είχαν σκοτωθεί και η πολιορκία του ξενοδοχείου είχε λήξει, αλλά σήμερα προέκυψε ότι οι δράστες ήταν ακόμη μέσα στο ξενοδοχείο και κρατούσαν ομήρους.

Έπειτα από τη σύγχυση που επικράτησε κι οδήγησε σε εικασίες, ο στρατός ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι και οι τρεις ένοπλοι είναι νεκροί και ότι το επεισόδιο έληξε.

EURONEWS

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι - ανάμεσά τους και τέσσερις φρουροί ασφαλείας - τραυματίστηκαν από την ανταλλαγή πυροβολισμών που ξεκίνησε χθες το μεσημέρι.

Ο στρατός ανακοίνωσε ότι οι ένοπλοι τοποθέτησαν βόμβες αφού εισέβαλαν στο ξενοδοχείο κι αποσυνέδεσαν τα συστήματα επικοινωνίας, καθυστερώντας την επιχείρηση των αρχών.

Άνδρες των ειδικών δυνάμεων διέσωσαν πρώτα τους ενοίκους του ξενοδοχείου και το προσωπικό, προτού ξεκινήσουν την επιχείρηση για την εξουδετέρωση των δραστών, ανακοίνωσε ο στρατός, αντικρούοντας προηγούμενη ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία δεν υπήρχαν ένοικοι στο ξενοδοχείο όταν εκδηλώθηκε η επίθεση.

Ο Απελευθερωτικός Στρατός του Μπαλουτσιστάν (BLA), μια ομάδα από ένοπλους αντάρτες που διεκδικεί την αυτονομία της επαρχίας, ανέλαβε χθες την ευθύνη για την επίθεση.

Πηγές: ΑΜΠΕ, DPA

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή