Ν. Παπανδρέου: Εθνική γραμμή απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις

Σάββατο, 11 Μαΐου 2019 22:13
UPD:22:15
INTIME NEWS/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Τη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε να διαμορφωθεί κοινή στάση όλων των κομμάτων απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, ζητεί ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Παπανδρέου.

«Η Τουρκία παραβιάζει κατάφωρα τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας με τις πρόσφατες παράνομες δραστηριότητες στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και όλες τις άλλες παράνομες ενέργειες που παραβιάζουν την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης» αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Παπανδρέου.

Και προσθέτει: Η συμπεριφορά της Τουρκίας διασαλεύει την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο και υπονομεύει τις προσπάθειες για την ειρηνική επίλυση του Κυπριακού. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η διεθνής κοινότητα καλούνται να επιδείξουν την αμέριστη και έμπρακτη αλληλεγγύη τους προς την Κυπριακή Δημοκρατία, λαμβάνοντας συγκεκριμένα μέτρα.

Καταλήγοντας τονίζει ότι «είναι επιτακτικό να συνέλθει άμεσα το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε να υπάρξει ισχυρή εθνική γραμμή από πλευράς της Ελλάδος και η οποία θα ευθυγραμμίζεται με τις αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές οφείλουμε να επιδείξουμε υπευθυνότητα και ομοψυχία».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή