Πακιστάν: Σε εξέλιξη εισβολή ενόπλων σε 5άστερο ξενοδοχείο

Σάββατο, 11 Μαΐου 2019 17:26
UPD:21:32
REUTERS/AKHTAR SOOMRO
A- A A+

Ένοπλοι έχουν εισβάλει στο πεντάστερο ξενοδοχείο Pearl Continental στην πόλη του νότιου Πακιστάν Γκουαντάρ, στην επαρχία Μπαλουχιστάν, και όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για θύματα από τους τουλάχιστον 70 ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα Pakistan Today έγραψε ότι στο ξενοδοχείο βρίσκονταν τουλάχιστον 70 άνθρωποι, ανάμεσά τους και 40 Κινέζοι υπήκοοι. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τυχόν θύματα, ενώ καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

EURONEWS

Σύμφωνα επίσης με την εφημερίδα Dawn, η αστυνομία έχει αποκλείσει το ξενοδοχείο, μέσα από το οποίο ακούγονται πυρά, ενώ ελικόπτερα πετούν από πάνω του και σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις οι δράστες είναι τρεις με τέσσερις.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών της επαρχίας Ζιαουλάχ Λανγκόβε δήλωσε πάντως ότι πρέπει να υπάρχουν θύματα.

Το Μπαλουχιστάν μαστίζεται από εθνοτικές, θρησκευτικές και αυτονομιστικές συγκρούσεις και στην επαρχία δρουν πολλές ένοπλες οργανώσεις, ανάμεσά τους και η οργάνωση των πακιστανών Ταλιμπάν, καθώς και ο Απελευθερωτικός Στρατός του Μπαλουχιστάν.

Πηγή: ΑΜΠΕ-Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή