Επανασχεδιασμός του στρατηγείου του Οίκου δημοπρασιών Sotheby’s

Σάββατο, 18 Μαΐου 2019 09:00
A- A A+

Ο Σοχέι Σιγκεμάτσου (Shohei Shigematsu), διευθυντής του αρχιτεκτονικού γραφείου OMA ολοκλήρωσε τον επανασχεδιασμό του στρατηγείου του Οίκου δημοπρασιών Sotheby’s στη Νέα Υόρκη. Με 40 αίθουσες, ποικίλων διαστάσεων, σε τέσσερις τελείως αναμορφωμένους ορόφους, ο νέος χώρος επιζητά να ανταγωνιστεί μεγάλα Μουσεία σε όλον τον κόσμο ως προς τον σκοπό, την κλίμακα, την ποιότητα και την ευελιξία.

«Το όλο πρότζεκτ είχε να κάνει με τη σύλληψη μιας ποικιλίας χώρων που θα απαντούν στις ποικίλες δραστηριότητές τους. Πλέον, δεν είναι μόνον ένας χώρος δημοπρασιών, είναι μια πολύπλευρη καλλιτεχνική οντότητα» τόνισε, στα εγκαίνια, ο  Σοχέι Σιγκεμάτσου.

«Υπάρχουν 40 αίθουσες τέχνης και 20 διαφορετικοί τύποι αιθουσών τέχνης - διαφορετικά μεγέθη, με διαφορετικά υλικά» συνέχισε ο Ιάπωνας αρχιτέκτονας. «Στόχος μας ήταν να δώσουμε ευελιξία μέσω ποικιλομορφίας, κάτι που στην πραγματικότητα δεν υπάρχει στον κόσμο των Μουσείων και των γκαλερί» πρόσθεσε.

«Το νέο “στρατηγείο” είναι σχεδιασμένο για να είναι ανοιχτό και να ενθαρρύνει την ανακάλυψη. Όλα τα προγράμματα που είναι προσανατολισμένα προς το κοινό έχουν μεταφερθεί στα χαμηλότερα επίπεδα, ξεκλειδώνοντας τη δημόσια δυναμική του κτηρίου» τόνισε ο σχεδιαστής του καινούργιου Sotheby's New York.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή