Παγκόσμιο ρεκόρ Κ18 από την Τζένγκο στον ακοντισμό

Τετάρτη, 08 Μαΐου 2019 21:46
UPD:21:52
www.segas.gr
A- A A+

Η Ελίνα Τζένγκο πέτυχε σήμερα αυτό που επιδίωκε απο τον περασμένο Οκτώβριο, στη διάρκεια του πανελληνίου σχολικού πρωταθλήματος στα Γιάννενα. 

Η νεαρή αθλήτρια, που ξεχωρίζει τα τελευταία χρόνια με τις παρουσίες της σε όλες τις διοργανώσεις, έστειλε το ακόντιο στα 65,90 μέτρα και βελτίωσε την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών παγκοσμίως για την κατηγορία Κ18, που ήταν 65,45 και ανήκε στην Κουβανή Μαρισλέις Ντουάρτε, από τις 25 Μαΐου 2017. 

Το προηγούμενο ρεκόρ της 17χρονης, το οποίο ήταν και πανελλήνιο στην κατηγορία της, ήταν 63,34 μ. και αποτελεί Ολυμπιακό ρεκόρ από τον περασμένο Οκτώβριο, στο Μπουένος Άιρες.  

«Ήρθε επιτέλους το ρεκόρ, τόσο καιρό το περιμέναμε. Φέτος είμαι τελευταία χρονιά κορασίδα ήθελα να κάνω το ρεκόρ, γιατί ήξερα πως είναι μέσα στις δυνατότητες μου. Τα κατάφερα, είμαι πολύ χαρούμενη. Τώρα θα συνεχίσουμε τη δουλειά και με τα δύο όργανα και πιστεύω πως είμαι σε θέση να βελτιώσω κι άλλο το ρεκόρ», δήλωσε η αθλήτρια.  

Η Ελίνα Τζένγκο δεν είναι η πρώτη αθλήτρια από τη χώρα μας που πετυχαίνει παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία Κ18, αφού στο παρελθόν έχει πετύχει ο Κώστας Δουβαλίδης στα 110 μ. εμπ. και ο Εμμανουήλ Καραλής στο επί κοντώ (κλειστός στίβος).

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις