Σκληρή κριτική ΚΙΝΑΛ σε Πολάκη

Κυριακή, 05 Μαΐου 2019 16:51
UPD:17:15
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Σκληρή απάντηση του ΚΙΝΑΛ προς τον υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, με αφορμή την είδηση ότι το υπουργείο έχασε χορηγία πολλών εκατ. ευρώ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις.

«Η αδιαφορία του υπουργείου Πολάκη για τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», εφόσον απαιτούσε μελέτη, σχέδιο και μη ελεγχόμενη υλοποίηση ήταν μια προδιαγεγραμμένη συνειδητή επιλογή», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο τομέας Υγείας του ΚΙΝΑΛ.

Ό,τι δεν εμπίπτει στο «Σχέδιο Κλουζό» για ποινικοποίηση των πάντων ή  έλεγχο από τους «κολλητούς», είναι απορριπτέο από το «Σύστημα».

Η καταπολέμηση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων και η  προστασία της δημόσιας υγείας όμως, απαιτεί στρατηγική, επιστημονική προσέγγιση και στοχοπροσήλωση και τα τρία είναι ασύμβατα με την κυβέρνηση Πολάκη - Τσίπρα  που κατέστρεψε το ΚΕΕΛΠΝΟ και το μετέτρεψε σε Εθνικό Οργανισμό Διάλυσης Υγείας.

Είτε πρόκειται για τη γρίπη το 2015 και το 2018-19 είτε πρόκειται για την ιλαρά, είτε αφορά τις υπηρεσίες υγείας για τους μετανάστες, είτε αφορά τις ενδονοσοκομειακές  λοιμώξεις, το αποτέλεσμα είναι ίδιο, ανικανότητα και αναλγησία.

Και για τη προστασία της δημόσιας υγείας η χώρα χρειάζεται πολιτική ανατροπή και εθνική συνεννόηση.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή