Σρι Λάνκα: Κλειστή λειτουργία θα μεταδοθεί από την τηλεόραση αύριο

Σάββατο, 04 Μαΐου 2019 11:45
UPD:11:47
REUTERS/DANISH SIDDIQUI
A- A A+

Η καθολική εκκλησία της Σρι Λάνκα θα πραγματοποιήσει αύριο Κυριακή μια κλειστή λειτουργία που θα μεταδοθεί από την τηλεόραση, καθώς οι άλλες λειτουργίες που ήταν προγραμματισμένες ακυρώθηκαν εξαιτίας των απειλών για επιθέσεις στη χώρα που εξακολουθεί να βρίσκεται σε κατάσταση σοκ μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 21ης Απριλίου που κόστισαν τη ζωή σε 257 ανθρώπους.

Οι δημόσιες λειτουργίες ακυρώθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, όμως θα πραγματοποιηθεί μία λειτουργία υπό τον καρδινάλιο Μάλκολ Ραντζίτ η οποία θα μεταδοθεί από την κρατική τηλεόραση.

Ο καρδινάλιος Ραντζίτ, που είναι και αρχιεπίσκοπος του Κολόμπο, δήλωσε την Πέμπτη ότι «αξιόπιστη πηγή» τον είχε προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο επιθέσεων αυτό το Σαββατοκύριακο, γεγονός που τον οδήγησε να αποφασίσει την ακύρωση των λειτουργιών της Κυριακής για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με επίσημες πηγές, στόχος θα ήταν ο καθεδρικός ναός Τεουάτε, στην περιφέρεια του Κολόμπο, και ο στρατός ανέπτυξε εκατοντάδες άνδρες για να ελέγχουν την περιοχή.

«Δεν εντοπίστηκε κανένα εκρηκτικό, αλλά ενισχύσαμε τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή», δήλωσε πηγή της αστυνομίας.

Η κυβέρνηση της Σρι Λάνκα σκοπεύει να ανοίξει τα δημόσια σχολεία τη Δευτέρα, όμως η καθολική εκκλησία διευκρίνισε ότι τα σχολεία που διαχειρίζεται εκείνη θα παραμείνουν κλειστά «μέχρι νεοτέρας».

Ο γενικός διευθυντής των υπηρεσιών υγείας της Σρι Λάνκα, ο Ανίλ Τζασίνγκε, δήλωσε την Πέμπτη ότι ο αριθμός των νεκρών από τις επιθέσεις της Κυριακής του Πάσχα των καθολικών ανέρχεται σε 257, μετά τον θάνατο ανθρώπων που νοσηλεύονταν τραυματίες.

Οι αρχές της Σρι Λάνκα έχουν αναγνωρίσει 42 αλλοδαπούς που έχασαν τη ζωή τους στις επιθέσεις αυτές. Πολλοί αλλοδαποί εξακολουθούν να αγνοούνται και ενδέχεται να είναι μεταξύ των πτωμάτων που δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί, επεσήμανε το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του τη Δευτέρα το βράδυ.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή