Υπόθεση Novartis: Στις 30 Μαΐου καταθέτει ανωμοτί ο Ανδ. Λοβέρδος

Παρασκευή, 03 Μαΐου 2019 12:55
UPD:13:19
Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
A- A A+

Στις 30 Μαΐου θα βρεθεί ενώπιον των Εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος που θα καταθέσει με την ιδιότητα του υπόπτου για παθητική δωροδοκία στην υπόθεση της Novartis.

Ο κ. Λοβέρδος πήρε την προθεσμία μέσω του συνηγόρου του Άγγελου Καραχάλιου, ο οποίος προσήλθε στο γραφείο της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς και παρέλαβε το μεγαλύτερο μέρος των εγγράφων της δικογραφίας που αφορά στην περίοδο της θητείας του κ. Λοβέρδου στο υπουργείο Υγείας, από τον Απρίλιο 2011 έως τον Μάιο 2012.

Ο βουλευτής κλήθηκε σε χωρίς όρκο κατάθεση συγκεκριμένα, για την κοστολόγηση τεσσάρων σκευασμάτων της φαρμακοβιομηχανίας, για σοβαρές παθήσεις, τα οποία διατέθηκαν σε τιμές κατά πολύ υψηλότερες σε σχέση με εκείνες των τριών φθηνότερων ευρωπαϊκών χωρών.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό των εισαγγελικών λειτουργών προς την Βουλή, ο πρώην υπουργός ελέγχεται για το αδίκημα της κατ’εξακολούθηση παθητικής δωροδοκίας “στρεφομένης κατά του Δημοσίου κατ’εξακολούθηση με όφελος που πέτυχε ή επεδίωξε ο δράστης”.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή