Βρετανία: Αποπομπή υπουργού για διαρροή απόρρητων πληροφοριών για τη Huawei

Τετάρτη, 01 Μαΐου 2019 20:57
UPD:02/05/2019 09:39
REUTERS/Alkis Konstantinidis
A- A A+

Τον υπουργό Άμυνας, Γκάβιν Ουίλιαμσον, απέπεμψε η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, εξαιτίας της συμμετοχής του στις διαρροές που αφορούν στην απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να επιτρέψει τη συμμετοχή της κινεζικής εταιρείας Huawei στην ανάπτυξη του δικτύου 5G, ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.

«Η πρωθυπουργός ζήτησε απόψε από τον Γκάβιν Ουίλιαμσον να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, αφού απώλεσε την εμπιστοσύνη της στην ικανότητά του να φέρει εις πέρας τα καθήκοντά του ως υπουργού Αμυνας και μέλους της κυβέρνησής της» ανακοίνωσε το πρωθυπουργικό γραφείο, διευκρινίζοντας ότι η βρετανίδα πρωθυπουργός έλαβε την απόφασή της αφού ενημερώθηκε για τη στάση του υπουργού, έπειτα από την ολοκλήρωση της εσωτερικής έρευνας για τις διαρροές αυτές, που αφορούν στο περιεχόμενο των συζητήσεων κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας στις 23 Απριλίου.

EURONEWS

Στη θέση του υπουργού Άμυνας η Μέι διόρισε την Πένι Μόρντοντ, μέχρι σήμερα υπουργό Διεθνούς Ανάπτυξης.

Ο αποπεμφθείς υπουργός αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε συμμετοχή στη διαρροή πληροφοριών. «Εάν είχα παραιτηθεί, αυτό θα ισοδυναμούσε με αποδοχή τού ότι εγώ ή η ομάδα μου είμαστε υπεύθυνοι για τη διαρροή» είπε.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή