Βενεζουέλα: Μέγιστη ανησυχία για υπερβολική χρήση βίας εκφράζει ο ΟΗΕ

Τετάρτη, 01 Μαΐου 2019 20:19
UPD:20:22
REUTERS/REUTERS TV
A- A A+

Την εξαιρετικά μεγάλη ανησυχία του εκφράζει το γραφείο του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, έπειτα από πληροφορίες για υπερβολική χρήση βίας κατά διαδηλωτών σε ολόκληρη τη Βενεζουέλα.

«Εν όψει των μαζικών διαμαρτυριών που οργανώνονται σήμερα, απευθύνουμε έκκληση προς όλες τις πλευρές να επιδείξουν τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση και προς τις αρχές να σεβασθούν το δικαίωμα της ειρηνικής συνάθροισης. Επίσης, απευθύνουμε προειδοποίηση για τη χρήση γλώσσας που υποκινεί τη βία» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε στη Γενεύη.

Η Διεθνής Ομάδας Επαφής (ICG) επαναδιατυπώνει σε ανακοίνωσή της την υποστήριξη προς μία πολιτική, ειρηνική, δημοκρατική λύση στην κρίση, που θα προκύψει από την ίδια την Βενεζουέλα στο πλαίσιο του Συντάγματος και εκφράζει την αντίθεσή της στη χρήση βίας, απευθύνοντας έκκληση προς τις δυνάμεις ασφαλείας για μέγιστη αυτοσυγκράτηση. Η ΔΟΕ ζητεί τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των πολιτικών ελευθεριών, τη δυνατότητα των μελών της Εθνοσυνέλευσης και των πολιτικών ηγετών να διεξαγάγουν το έργο τους χωρίς φόβο ή αντίποινα, την αποκατάσταση της ελευθερίας του Τύπου και την απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων.

Η Διεθνής Ομάδα Επαφής δηλώνει, τέλος, ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την υποστήριξη της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου στη Βενεζουέλα, μέσω της διεξαγωγής ελεύθερων και δίκαιων εκλογών, σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή