ΥΠΠΟΑ: Ρύθμιση για την αξιοκρατική επιλογή των επικεφαλής γραφείων φύλαξης και αρχιφυλάκων

Τρίτη, 16 Απριλίου 2019 18:07
UPD:20:35
A- A A+

Ρύθμιση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ) για την αξιοκρατική επιλογή των επικεφαλής γραφείων φύλαξης και των αρχιφυλάκων στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα Μουσεία της χώρας υπερψηφίστηκε στη Βουλή, στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομίας «Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, προσέλκυση στρατηγικών επενδύσεων και άλλες διατάξεις».

Συγκεκριμένα, δεδομένου ότι οι επικεφαλής των γραφείων φύλαξης και οι αρχιφύλακες δεν συνιστούν θέσεις ευθύνης και ως εκ τούτου στην περίπτωσή τους δεν μπορεί να εφαρμοστεί ο υπαλληλικός κώδικας, το Υπουργείο Πολιτισμού προχωρά στην καθιέρωση μιας διαφανούς διαδικασίας για την επιλογή τους με αντικειμενικά κριτήρια.

Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται για πρώτη φορά η αξιοκρατία στον κρίσιμο τομέα του συντονισμού και της οργάνωσης της φύλαξης των χώρων πολιτιστικής κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού.

ΠΕΥΦΑ: Σχετικά με την κατάθεση της τροπολογίας του ΥΠΠΟΑ

Η ΠΕΥΦΑ, με ανακοίνωσή της, εκφράζει την απογοήτευση της και τον έντονο προβληματισμό της σχετικά με την τροπολογία που κατατέθηκε και που ψηφίζετε σήμερα αιφνιδιαστικά και χωρίς διαβούλευση με τους εργαζόμενους.

Η ανακοίνωση

Είμαστε κάθετα αντίθετοι, ζητάμε την απόσυρση της σχετικής διάταξης και ζητάμε επίσης από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να την καταψηφίσουν.

Κύριε Υφυπουργέ δεν μπορείτε να χρησιμοποιείτε λέξεις όπως «αξιοκρατία» και «διαφάνεια» και μετά να τις καταπατάτε κατάφωρα. Βέβαια και αυτή η ενέργεια παραβιάζει την συμφωνία για συνεργασία  της ΠΕΥΦΑ με την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και στο θέμα αυτό. Άξιοι δεν είναι μόνο τα κομματικά μέλη του Σύριζα. Καταγγέλλουμε λοιπόν την ηγεσία του ΥΠΠΟΑ για ακόμη μία θεσμική παρεκτροπή.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή