Εκλογές 2019: Αύξηση 30% στις αποζημιώσεις δικαστικών αντιπροσώπων

Τρίτη, 16 Απριλίου 2019 17:31
UPD:21:52
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μιχάλης Καλογήρου

A- A A+

Πρωτοβουλίες για τη διευκόλυνση της εκλογικής διαδικασίας των ευρωεκλογών και τις αυτοδιοικητικές, ανακοίνωσαν σήμερα οι υπουργοί Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης και  Δικαιοσύνη Μιχάλης Καλογήρου, μεταξύ των οποίων είναι η αύξηση της αποζημίωσης των δικαστικών αντιπορσώπων, η ενίσχυση με άτομα των εφορευτικών επιτροπών, κ.α.

Αναλυτικότερα, ανακοίνωσαν:

Οι ειδικές αποζημιώσεις των δικαστικών αντιπροσώπων αναμένεται να αυξηθούν κατά 30%, σε σχέση με τις αντίστοιχες εκλογές του 2014. 

Λόγω των αυξημένων αναγκών και προκειμένου η εκλογική διαδικασία να κυλήσει απρόσκοπτα, για τους εκλογείς, για τους δικαστικούς αντιπροσώπους και για τις εφορευτικές επιτροπές, αποφασίστηκε ότι στα εκλογικά τμήματα των Νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης, καθώς και σε μεγάλα εκλογικά τμήματα της περιφέρειας, οι εφορευτικές επιτροπές θα ενισχυθούν με δύο γραμματείς.

Τις επόμενες μέρες θα εκδοθεί εγκύκλιος σχετικά με τον τρόπο διευκόλυνσης της τήρησης των πρακτικών και εν γένει την εκλογική διαδικασία.

Την εκπόνηση σχεδίου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαστικών αντιπροσώπων κατά την παράδοση των εκλογικών σάκων και πρακτικών μετά τη διενέργεια της εκλογικής διαδικασίας στα μεγάλα Πρωτοδικεία της χώρας.

Επίσης, για τη διευκόλυνση των δικαστικών υπαλλήλων στο στάδιο πριν, κατά και μετά την εκλογική διαδικασία έχει για πρώτη φορά ληφθεί πρόνοια για την αξιοποίηση σύγχρονου πληροφοριακού συστήματος και στα 63 Πρωτοδικεία της χώρας.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή