Ισπανία-δημοσκοπήσεις: Προβάδισμα Σοσιαλιστών, υποχωρούν οι ακροδεξιοί

Πέμπτη, 04 Απριλίου 2019 11:29
UPD:11:37
EPA/JMGARCIA
A- A A+

Σταθερό προβάδισμα των Σοσιαλιστών δίνουν τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων στην Ισπανία για τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 28 Απριλίου, ενώ ελαφρά υποχώρηση των ποσοστών του παρουσιάζει το ακροδεξιό κόμμα Vox, σύμφωνα με  τον μέσο όρο δημοσκοπήσεων της τελευταίας περιόδου που δημοσίευσε η «El Pais».

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι κανένα κόμμα δεν συγκεντρώνει την πλειοψηφία που χρειάζεται για να εξασφαλίσει τον έλεγχο του κοινοβουλίου των 350 εδρών. Οι κυβερνώντες Σοσιαλιστές προηγούνται με ποσοστό 28,6%, το Λαϊκό Κόμμα (PP) εμφανίζεται με 20,2%, το Ciudadanos λαμβάνει 15,8%, ενώ οι Podemos παραμένουν στο 13,5% και το Vox υποχωρεί στο 11% από 12,1% που συγκέντρωνε στην τελευταία δημοσκόπηση που είχε δοθεί στη δημοσιότητα από την εφημερίδα στις 13 Μαρτίου.

Τα στοιχεία αυτά στηρίχθηκαν στον μέσο όρο δεκάδων δημοσκοπήσεων που έγιναν από διάφορες πηγές και υπολογίστηκαν βάσει του μεγέθους του δείγματος στο οποίο διενεργήθηκαν οι δημοσκοπήσεις και τις ημερομηνίες κατά τις οποίες έγιναν.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή