Αγωνιστική σημειολογία

Ειδική έκδοση Bentley Continental GT Number 9 από τη Mulliner
Τρίτη, 09 Απριλίου 2019 21:35
UPD:21:35
A- A A+

Από την έντυπη έκδοση

Του Γιάννη Κανουπάκη
jkan@naftemporiki.gr

Κάποια εμβλήματα έχουν ειδικό βάρος και δεν μπορεί παρά να ξεχωρίζουν στο… πλήθος. Αν πρόκειται, δε, για συλλεκτικές εκδόσεις, όλα αποκτούν πρόσθετη λάμψη. 

Η Continental GT Number 9 Edition by Mulliner έχει πηγή έμπνευσης το ένδοξο αγωνιστικό παρελθόν της Bentley και ενσωματώνει μια σειρά από ιδιαίτερα στοιχεία στο πιο πολυτελές Grand Tourer του κόσμου.
 
Η Mulliner θα κατασκευάσει φέτος, χειροποίητα, στο Crewe της Αγγλίας, μόλις 100 αυτοκίνητα που θα βασίζονται στην Continental GT, σημειολογικά για τον ένα αιώνα ζωής της μάρκας. Η Number 9 Edition by Mulliner είναι και ένας φόρος τιμής στον Sir Henry Ralph Stanley «Tim» Birkin - έναν από τα πρώτα «Bentley Boys» των δεκαετιών του ‘20 και του ‘30. Ο Birkin ήταν πελάτης της Bentley, επενδυτής και οδηγός αγώνων, με επιχειρηματικό πνεύμα και έντονη φιλοδοξία. Μέσα από την εμπνευσμένη συνεργασία ανθρώπου και μηχανής γεννήθηκε η 4,5 litre «Blower».

Η No.9 ήταν η υπερτροφοδοτούμενη (με supercharger) Bentley «Blower» με την οποία ο Sir Birkin αγωνίστηκε στις 24 Ώρες του Le Mans το 1930. Στη συνέχεια, ανάθεσε την κατασκευή ενός αριθμού Bentley 4,5 Litre με μηχανικό υπερσυμπιεστή, ο οποίος είχε εξελιχθεί από τον ανεξάρτητο μηχανικό Amherst Villiers και αύξησε την απόδοση από τους 110 στους 175 ίππους. Από τότε, το εντυπωσιακό πράσινο αυτοκίνητο έχει γίνει η πλέον εμβληματική αγωνιστική Bentley του Μεσοπολέμου. Η Number 9 Edition by Mulliner διακρίνεται από τα λογότυπα No.9 και την αντίστοιχη αναγραφή του αριθμού 9 στη μάσκα. 

Οι αγοραστές έχουν τη δυνατότητα επιλογής για το χρώμα του αμαξώματος, μεταξύ του Viridian green και του Beluga black, ενώ στην ίδια απόχρωση είναι οι ζάντες Mulliner Driving Specification των 22 ιντσών, σε συνδυασμό με προδιαγραφές Black Line και πακέτο αμαξώματος από ανθρακονήματα. Για το εσωτερικό της Number 9 Edition by Mulliner οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν δερμάτινες επενδύσεις σε παραδοσιακό στυλ Cumbrian Green ή Beluga με πιο στιλπνά τμήματα στα καθίσματα, τις επενδύσεις των θυρών και σε άλλα σημεία.

Το αποκλειστικό για την περίπτωση ταμπλό έχει στην κεντρική του κονσόλα ένα διακοσμητικό Engine Spin, πιο γνωστό ως «περιεστρεμμένο αλουμίνιο» («Turned Aluminium»). Ξεχωρίζει επίσης το αποκλειστικό ρολόι της British Jaeger, με την εμφάνιση του ρολογιού εμπνευσμένη από τα όργανα της πρώτης No.9 «Blower».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή