Ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ στον Κορινθιακό, αισθητός και στην Αθήνα

Σάββατο, 30 Μαρτίου 2019 13:19
UPD:20:11
emsc
A- A A+

Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12:46 μετά το μεσημέρι στα παράλια του Κορινθιακού Κόλπου, κοντά στο Γαλαξίδι, την Ιτέα και την Άμφισσα σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Η σεισμική δόνηση, προκάλεσε ανησυχία στους κατοίκους καθώς ταρακούνησε την περιοχή.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές, πάντως οι κάτοικοι βγήκαν έξω από τα σπίτια τους. Η δόνηση έγινε αισθητή τόσο στην Αθήνα όσο και στη Λαμία. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 8 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά του Γαλαξιδίου.

Ευθ. Λέκκας: Σε δύο 24ωρα θα ξέρουμε αν επρόκειτο για τον κύριο σεισμό

Πρέπει να παρέλθουν δύο 24ωρα για να ξεκαθαριστεί αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό, τόνισε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας για τη σεισμική δόνηση στον Κορινθιακό, που έγινε αισθητή και στην Αθήνα, ενώ από τους ελέγχους που διενεργούνται δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Ο κ. Λέκκας διευκρίνισε ότι ο σεισμός έγινε αισθητός κυρίως στην Αθήνα λόγω της κατεύθυνσης των ρηγμάτων, ενώ το φαινόμενο εξελίσσεται ομαλά σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα. 

Περιπολίες σε περιοχές της Αιγιαλείας και της Ναυπακτίας, που βρίσκονται κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, πραγματοποιούν κλιμάκια της Πυροσβεστικής, αλλά σύμφωνα τόσο με τον δήμαρχο Αιγιαλείας Θανάση Παναγόπουλο, όσο και τον δήμαρχο Ναυπακτίας Τάκη Λουκόπουλο, όπως δείχνουν οι πρώτες αναφορές από τους ελέγχους δεν φαίνεται να υπάρχουν ζημιές σε κτήρια.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή