Πηγές Ν.Δ.: Αυτονόητη πράξη πολιτικής συνέπειας η παραίτηση βουλευτών εν όψει ευρωεκλογών

Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019 19:55
UPD:19:56
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
A- A A+

Στην επικείμενη παραίτηση βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκειμένου να θέσουν υποψηφιότητα για την Ευρωβουλή, αναφέρονται κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας, αντιπαραβάλλοντας τη στάση τους αυτή, με εκείνη των κυβερνητικών βουλευτών που θα κατέβουν στις ευρωεκλογές.

Συγκεκριμένα οι πηγές της Ν.Δ., αναφέρουν τα εξής: «Η σημερινή προαναγγελία της παραίτησης των βουλευτών της Ν.Δ. που είναι και υποψήφιοι ευρωβουλευτές, έγινε μετά από συνεννόηση με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη και είναι μια αυτονόητη πράξη πολιτικής συνέπειας βάσει των αρχών του κόμματος. Όταν ανακοινώθηκαν άλλωστε οι υποψηφιότητές τους, ίσχυε ο νόμος που ψήφισε η Ν.Δ. και προέβλεπε την υποχρεωτική παραίτησή τους τουλάχιστον 15 μέρες προ των ευρωεκλογών».

«Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση είναι αυτή που οφείλει να εξηγήσει βάσει ποιας ακριβώς λογικής και πολιτικής ηθικής, ψήφισε σήμερα ειδική τροπολογία με αποκλειστικό στόχο να επιτρέψει στην κ. Κουντουρά, τον κ. Δανέλλη και τον κ. Κουρουμπλή να το έχουν δίπορτο, διατηρώντας την έδρα τους στην ελληνική Βουλή στην περίπτωση που δεν εκλεγούν στο Ευρωκοινοβούλιο», καταλήγου οι πηγές της Πειραιώς.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή