Αμερικανικές απειλές προς το Βερολίνο αν δεν μποϊκοτάρει τη Huawei

Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019 13:02
UPD:13:13
REUTERS/THOMAS PETER
A- A A+

Σαφή προειδοποίηση προς τη Γερμανία να μην επιτρέψει στον κινεζικό κολοσσό τηλεπικοινωνιών Huawei να συμμετάσχει στην ανάπτυξη του δικτύου 5G, ειδεμή θα σταματήσουν την ανταλλαγή πληροφοριών με το Βερολίνο, έστειλαν χθες οι ΗΠΑ.

Το μήνυμα εστάλη στο Βερολίνο με επιστολή του Αμερικανού πρεσβευτή Ρίτσαρντ Γκρενέλ στον Γερμανό υπουργό Οικονομίας Πέτερ Άλτμαϊερ, την οποία έχει στη διάθεσή της η «Wall Street Journal».

Οι ΗΠΑ προσπαθούν με κάθε τρόπο πλέον να πείσουν τους εταίρους τους να μποϊκοτάρουν την Huawei επικαλούμενες λόγους ασφαλείας. Η κινεζική εταιρεία ασφαλώς αρνείται τις κατηγορίες και έχει αναλάβει νομική δράση κατά της αμερικανικής κυβέρνησης.

Στην επιστολή προς τον Γερμανό υπουργό, η οποία φέρει ημερομηνία 8 Μαρτίου 2019, ο Αμερικανός πρεσβευτής τονίζει ότι η διασφάλιση των τηλεπικοινωνιακών συστημάτων είναι υψίστης σημασίας για την άμυνα και τη συνεργασία στον τομέα της ανταλλαγής πληροφοριών, τονίζοντας τον κίνδυνο που μπορεί να θέσει σε αυτούς τομείς η Huawei.

Οι ΗΠΑ, αλλά και η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία έχουν απαγορεύσει στις εταιρείες τους να συνεργαστούν με τη Huawei για την ανάπτυξη δικτύου 5G.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBC

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή