Οι ανθισμένες ροδακινιές της Βέροιας «ταξιδεύουν» μέσα από φωτογραφίες

Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019 11:49
UPD:27/02/2019 00:09
Τουριστικός Όμιλος Βέροιας/Βλαχόπουλος Ντίνος
A- A A+

Σε απέραντη ροζ «θάλασσα» μετατρέπεται κάθε χρόνο από τις αρχές μέχρι τα τέλη Μαρτίου ο εύφορος κάμπος της Ημαθίας, από τις χιλιάδες ανθισμένες ροδακινιές, με φορείς της περιοχής να επιχειρούν να προβάλουν αυτές τις όμορφες εικόνες, όπως συμβαίνει με τις ανθισμένες κερασιές της Ιαπωνίας που έχουν εξελιχθεί από αγροτικό σε τουριστικό προϊόν.

Η ροδακινιά, στις παραδόσεις της Ανατολής, θεωρείται «το Δέντρο της Ζωής του Επίγειου Παραδείσου» που παρέχει στους ανθρώπους ζωή και χαρά. Όπως εξηγεί ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας, τα άνθη της ροδακινιάς συμβολίζουν την άνοιξη, την αναγέννηση και ως συνέπεια τη γονιμότητα, ενώ έχουν αποτελέσει πηγή έμπνευσης μεγάλων ζωγράφων, όπως ο Van Gogh.

Ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας διοργανώνει και φέτος σειρά από δράσεις, μεταξύ των οποίων και ένας φωτογραφικός διαγωνισμός, με στόχο την ανάδειξη και τη βιωματική εμπειρία του φαινομένου.

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΌΣ ΌΜΙΛΟΣ ΒΈΡΟΙΑΣ/ΑΛΈΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΛΑΠΈΤΣΑΣ
Ποδηλατάδα στις Ανθισμένες Ροδακινιές

Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 – Συνάντηση στο πάρκο Ελιάς – Ώρα 10:30

Πρόκειται για μια βόλτα με ποδήλατα στην καρδιά του κάμπου. Το «ραντεβού» έχει δοθεί στο πάρκο Ελιάς, για μια πανέμορφη διαδρομή μέσα στις ανθισμένες ροδακινιές. Σύμφωνα με τους διοργανωτές η ποδηλατάδα είναι μια εύκολη διαδρομή 17 χιλιομέτρων σε άσφαλτο που απευθύνεται σε όλους.

Η υψομετρική διαφορά φτάνει τα 120 μέτρα, ενώ στη διαδρομή δεν μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά κάτω των 13 ετών. Σε ό,τι αφορά τα παιδιά άνω των 13 ετών μπορούν να συμμετάσχουν μόνο  με την παρουσία και συμμετοχή γονέα/κηδεμόνα. Απαραίτητος εξοπλισμός: Κράνος. Προαιρετικός εξοπλισμός: Γάντια, Παγούρι με νερό.

Η δήλωση συμμετοχής δεν είναι υποχρεωτική, όμως, όπως αναφέρει ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας, με τη συμπλήρωση της φόρμας διευκολύνεται η οργάνωση της βόλτας. ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: https://goo.gl/dXMUNB. Δείτε όλη την κανονική διαδρομή των 17 χλμ. εδώ: https://goo.gl/XA3YHp

Και για τους πιο απαιτητικούς υπάρχει ειδική διαδρομή 43 χλμ. από τις ανθισμένες ροδακινιές, ψηλά στα στενά του Αλιάκμονα: https://goo.gl/9m696c

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΌΣ ΌΜΙΛΟΣ ΒΈΡΟΙΑΣ/ΓΚΡΊΤΣΑΣ ΧΡΉΣΤΟΣ
Διαγωνισμός Φωτογραφίας

Παράλληλα, ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας σε συνεργασία με την Ένωση Καλλιτεχνών Φωτογράφων Κεντροδυτικής Μακεδονίας, διοργανώνουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά φωτογραφικό διαγωνισμό με θέμα τις Ανθισμένες Ροδακινιές.

Σκοπός του φωτογραφικού διαγωνισμού είναι ο φακός του κάθε διαγωνιζόμενου να αποτυπώσει τη στιγμή που οι ανθισμένες ροδακινιές έχουν την τιμητική τους. Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι λάτρεις της φωτογραφίας (ερασιτέχνες και επαγγελματίες) ανεξαρτήτως ηλικίας. Τα απαραίτητα εφόδια είναι μία φωτογραφική μηχανή και πολλή φαντασία.

Βραβεία και διακρίσεις κριτικής επιτροπής

Ο κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετάσχει με τρεις ασπρόμαυρες ή έγχρωμες φωτογραφίες στη διεύθυνση veriapeach@gmail.com μέχρι τις 29 Απριλίου 2019. Η κάθε φωτογραφία θα πρέπει να είναι σε μορφή jpg (with exif data απαραιτήτως) και το αρχείο να φέρει το επίθετο του διαγωνιζόμενου και  διαδοχική αρίθμηση 1, 2, 3.  (π.χ Γιώργος Ιωάννου_1, Γιώργος Ιωάννου_2, Γιώργος Ιωάννου_3.) To email που θα στείλετε θα πρέπει να έχει θέμα «Διαγωνισμός φωτογραφίας».

Βραβείο Κοινού

Για συμμετοχή στην ειδική κατηγορία «Βραβείο Κοινού», η διαδικασία είναι απλή:

  • Ανεβάζετε τη φωτογραφία σας στα Social Media (αποκλειστικά σε Facebook ή Instagram ή και στα δύο)
  • Χρησιμοποιείτε αποκλειστικά και μόνο το hashtag #veriapeach
  • Πάρτε όσα περισσότερα Like μπορείτε.
  • Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 29 Απριλίου 2019, όπου και θα ελεγχθούν μέσω του hashtag οι ανεβασμένες φωτογραφίες. Η φωτογραφία με τα περισσότερα Like κερδίζει!

Έπαθλα

  • 1ο βραβείο: Fuji FinePix XP120
  • 2ο βραβείο: Fuji Instax mini
  • 3ο βραβείο: Fuji Instax mini
  • Βραβείο (κοινού): Fuji Instax mini

Θα απονεμηθούν επιπλέον τιμητικές διακρίσεις. Οι βραβευμένες φωτογραφίες καθώς και αυτές που θα διακριθούν, θα εκτυπωθούν και θα παρουσιαστούν σε ειδική τελετή απονομής και έκθεση κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ Ροδάκινου τον ερχόμενο Ιούνιο.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.veriapeach.gr,  facebook.com/veriatourismclub

ΙΔΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ: 10 έως 20 Μαρτίου (± 3-4 μέρες)

Αναδρομική Έκθεση Φωτογραφίας - Bazaar

Από τις 15 έως τις 26 Μαρτίου 2019 ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας και η Γκαλερί Papatzikou, παρουσιάζουν έκθεση φωτογραφίας με διακρίσεις από τους διαγωνισμούς φωτογραφίας των προηγούμενων ετών.  Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 15 Μαρτίου, ώρα 20:00, «Εκτός Χάρτη» - Ελ. Βενιζέλου 43, Βέροια.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή