Πάπας Φραγκίσκος: Όργανα του Σατανά οι ιερείς που ευθύνονται για σεξουαλικές παρενοχλήσεις ανηλίκων

Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2019 15:45
UPD:16:51
REUTERS/REUTERS TV
A- A A+

Η διάσκεψη γα την προστασία των ανηλίκων τελείωσε σήμερα στην Αγία Έδρα κι ο πάπας Φραγκίσκος χαρακτήρισε «τερατώδες» το φαινόμενο των παιδόφιλων ιερέων.

«Ένας ιερέας ο οποίος ευθύνεται για σεξουαλικές παρενοχλήσεις είναι όργανο του Σατανά» τόνισε ο Φραγκίσκος. Ο πάπας επανέλαβε ότι χρειάζεται εξαγνισμός, αλλά και «να ελεγχθούν οι κατευθυντήριες γραμμές, σχετικά με το τεράστιο αυτό πρόβλημα, όλων των συνελεύσεων καθολικών επισκόπων των διαφόρων χωρών».

Παράλληλα, θύματα παιδεραστών ιερέων που διαδήλωσαν στους δρόμους της Ρώμης καταγγέλλουν ότι τα αποτελέσματα της συνόδου είναι ανεπαρκή και προσθέτουν ότι «θα περίμεναν από το Βατικανό, να τεθούν αμέσως εκτός Εκκλησίας όλοι οι κληρικοί οι οποίοι ευθύνονται για παρενόχληση και κακοποίηση ανηλίκων».

EURONEWS

Υπογράμμισαν δε ότι πρόκειται για ένα ολοένα κι αυξανόμενο φαινόμενο και ζήτησαν, έστω και στο μέλλον, να μπορέσουν να συναντηθούν με τον ποντίφικα και τους στενότερους συνεργάτες του, για να του ζητήσουν να αποκλείσει από την εκκλησιαστική κοινότητα τους παιδόφιλους, αλλά και όλους όσους, επί τόσες δεκαετίες, τους βοήθησαν και τους πρόσφεραν συγκάλυψη.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή