Ουγγαρία: Θα κατασκευαστεί το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο στην Ευρώπη

Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019 21:44
UPD:21:46
Reuters/CARLOS BARRIA

Φωτογραφία αρχείου

A- A A+

Το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο σε ολόκληρη την Ευρώπη αναμένεται να φιλοξενήσει προσεχώς η Ουγγαρία, σύμφωνα με ανακοίνωση του γερμανικού ενεργειακού κολοσσού E.ON.

Συγκεκριμένα, ο όμιλος ανακοίνωσε πως τα φωτοβολταϊκά συστήματα θα τοποθετηθούν στη στέγη των δύο εργοστασίων της Audi στην πόλη Γκιούρ.

Η E.ON. προτίθεται να κατασκευάσει αυτό το φωτοβολταϊκό πάρκο, το οποίο θα αποτελείται από 35.000 κυψέλες και θα έχει έκταση 160.000 τ.μ., αλλά και να αναλάβει την λειτουργία του με σκοπό την παραγωγή σε ετήσια βάση 9.5 GWh.

Η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια θα καλύψει τις ανάγκες 5.000 νοικοκυριών, ενώ την ίδια στιγμή χάρη στην χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα μειωθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 6.000 τόνους.

«Η ευφυής διαχείριση κατά την παραγωγή ενέργειας είναι απαραίτητη για τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να επιτύχουν τους στόχους βιωσιμότητας. Υποστηρίζουμε πελάτες όπως η Audi να συνδυάσει την συμμετοχή της στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής με την δραστηριότητα της και κατά συνέπεια συνεισφέρουμε στην δημιουργία ενός βελτιωμένου περιβάλλοντος τόσο για τους καταναλωτές όσο για την κοινωνία στο σύνολο της» σημείωσε ο επικεφαλής του γερμανικού ομίλου Kάρστεν Βιλντεμπέργκερ.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΙΒΝΑ

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή