Ζάεφ: «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» θα γράφει το αεροσκάφος που θα έρθω στην Αθήνα

Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2019 15:54
UPD:16:01
REUTERS/Stoyan Nenov
A- A A+

Την πρόθεσή του να επισκεφθεί την Αθήνα και μάλιστα για πρώτη φορά με το κυβερνητικό αεροσκάφος που θα γράφει «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» εξέφρασε ο Ζόραν Ζάεφ, ενώ προηγουμένως, όπως είπε θα επισκεφθεί τη χώρα του, τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο και ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Ζάεφ, μιλώντας στο ανεξάρτητο βαλκανικό πρακτορείο ειδήσεων IBNA, στο περιθώριο της Διάσκεψης για την Ασφάλεια, σχετικά με την  αποψινή από κοινού βράβευσή τους με τον Έλληνα πρωθυπουργό με το βραβείο Ewald von Kleist τόνισε ότι   «είναι μεγάλη τιμή για εμάς. Όπως έχουμε επαναλάβει, κανείς δεν πίστευε πως θα ήταν εφικτό, αλλά ζω ένα από τα όνειρα της ζωής μου, να είναι η Ελλάδα μία νέα φίλη χώρα».

«Και πριν ήταν φιλική η Ελλάδα», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της Β. Μακεδονίας, «ωστόσο τώρα αισθάνομαι πραγματικά φίλος με τον Αλέξη Τσίπρα».

Συνεχίζοντας υποστήριξε ότι είναι αποφασισμένος να υλοποιήσει τη συμφωνία. «Είμαστε και επίσημα η Βόρεια Μακεδονία, αλλάξαμε πολλά σύμβολα σε όλη τη χώρα μας και φυσικά περιμένουμε την πρώτη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα, ίσως τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο, όποτε είναι καλύτερα γι' αυτόν», υπογράμμισε.

«Έπειτα», πρόσθεσε, «θα επισκεφτώ κι εγώ την Αθήνα, το οποίο είναι πολύ καλό, γιατί επισκέπτομαι συχνά τη Θεσσαλονίκη και σίγουρα θα την επισκεφθώ και πάλι νωρίτερα».

Ωστόσο, τόνισε, «στην Αθήνα θα έρθω για πρώτη φορά με το κυβερνητικό αεροσκάφος που θα γράφει "Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας", για να δείξω στους φίλους μας από την Ελλάδα, την ελληνική Μακεδονία, ότι τηρούμε τη συμφωνία και θέλουμε φιλικές σχέσεις με τον νότιο γείτονά μας».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή