Τραμπ: Σήμερα η κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2019 18:48
UPD:19:47
REUTERS/CARLOS BARRIA
A- A A+

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα σύνορα της χώρας με το Μεξικό προανήγγειλε πως θα κηρύξει εντός της ημέρας ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ενέργεια που αναμένεται ότι θα εμπλέξει τον Λευκό Οίκο σε μια νομική διαμάχη με τους Δημοκρατικούς οι οποίοι χαρακτηρίζουν την απόφασή του «αντισυνταγματική» προσπάθεια να χρηματοδοτήσει το τείχος χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου.

«Θα υπογράψουμε, σήμερα, την κατάσταση εθνικής ανάγκης και είναι ένα θαυμάσιο πράγμα» είπε ο Τραμπ μιλώντας στους δημοσιογράφους στον Κήπο των Ρόδων του Λευκού Οίκου.

EURONEWS

Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε ζητήσει από το Κογκρέσο να συμπεριλάβει τους πόρους για την ανοικοδόμηση του τείχους –μια από τις βασικές προεκλογικές υποσχέσεις του– στο νομοσχέδιο του προϋπολογισμού που εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία την Πέμπτη. Ωστόσο στο νομοσχέδιο αυτό δεν περιλαμβανόταν το ποσό που ζητούσε ο κ. Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος προέβλεψε ότι η αντιπαράθεση περί έκτακτης εθνικής ανάγκης θα κριθεί τελικά στο Ανώτατο Δικαστήριο και δήλωσε πεπεισμένος ότι θα κερδίσει. «Όλοι ξέρουν ότι τα τείχη λειτουργούν», επανέλαβε, κάνοντας λόγο για εισβολή παράτυπων μεταναστών.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή