Ισπανία: Την Παρασκευή πιθανότατα η προκήρυξη των εκλογών

Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019 17:15
UPD:14/02/2019 12:37
SOOC/Aris Oikonomou
A- A A+

Την Παρασκευή, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του στην Ισπανία ο Πέδρο Σάντσεθ. Μετά την απόρριψη του προϋπολογισμού από τη Βουλή, η οποία θεωρείται de facto πρότασης μομφής, όπως σχολιάζουν πολιτικοί αναλυτές, ο Ισπανός πρωθυπουργός, που ηγείται μίας κυβέρνησης μειοψηφίας δεν φαίνεται να έχει άλλη επιλογή από τις πρόωρες κάλπες.

Κυβερνητικές πηγές δήλωσαν στο Reuters ότι οι εκλογές θα προκηρυχθούν την Παρασκευή, αφού πρώτα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο. Πιθανότερες ημερομηνίες διεξαγωγής θεωρούνται η 14η και 28η Απριλίου.

EURONEWS

Το τελευταίο διάστημα ο Σάντσεθ είχε επιχειρήσει άνοιγμα στους Καταλανούς αυτονομιστές, το οποίο εξόργισε την αντιπολίτευση, πυροδότησε μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, αλλά και δεν απέδωσε καρπούς, αφού τα καταλανικά κόμματα καταψήφισαν τελικά τον προϋπολογισμό.   

Να σημειωθεί ότι από τη στιγμή που απορρίφθηκε το σχέδιο προϋπολογισμού, θα συνεχίσει να εφαρμόζεται εκείνος της προηγούμενης χρονιάς. Η κυβέρνηση έχει προειδοποιήσει πως αυτό μπορεί να οδηγήσει σε έλλειμμα 2,2% έως 2,4% του ΑΕΠ έναντι στόχου στο απορριφθέν σχέδιο για 1,3% του ΑΕΠ.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή