Ερώτηση Εύας Καϊλή σε Κομισιόν για τον «νόμο Παρασκευόπουλου»

Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019 18:41
UPD:18:43
FOSPHOTOS/Panayiotis Tzamaros
A- A A+

Ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το «νόμο Παρασκευόπουλου», κατέθεσε η ευρωβουλευτής της Ελιάς, Εύα Καϊλή.

Συγκεκριμένα, η κ. Καϊλή, φέρνει στο προσκήνιο με ερώτησή της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το θέμα με το «νόμο Παρασκευόπουλου» και τις συνεχείς παρατάσεις ισχύος του.

Σύμφωνα με την ευρωβουλευτή «ο νόμος Παρασκευόπουλου βγάζει ακόμη εγκληματίες από την φυλακή, που μετακινούνται εύκολα στην Ευρώπη και σε ορισμένες περιπτώσεις με ανησυχητικά αποτελέσματα, όπως η ευρύτερα γνωστή περίπτωση του Αφγανού υπηκόου που κρίθηκε ένοχος για τον βιασμό και την δολοφονία της νέας κοπέλας στην Γερμανία, αφού είχε αποφυλακιστεί από τις ελληνικές φυλακές βάσει του νόμου Παρασκευόπουλου. Οι Έλληνες πολίτες, κατ΄ αρχάς, βρίσκονται αντιμέτωποι με αποφάσεις πρωτοφανείς για τα δικανικά δεδομένα και εκείνοι που οφείλουν και θα έπρεπε να τους προστατεύουν, "ανοίγουν" την πόρτα της Ευρώπης σε εγκληματίες, επισημαίνει η Εύα Καϊλή. Και στρέφεται στην ΕΕ  για τα αυτονόητα».

Στο πλαίσιο αυτό, η Εύα Καϊλή θέτει προς την Κομισιόν τα ερωτήματα:

  • «Για τη διασφάλιση της ασφάλειας εντός του χώρου Σένγκεν, ενισχύθηκαν η συνεργασία και ο συντονισμός μεταξύ των αστυνομικών υπηρεσιών και των δικαστικών αρχών. Η ΕΕ είναι ενήμερη και σύμφωνη για το νόμο Παρασκευόπουλου;
  • Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της η ΕΕ υποχρεούται να προστατέψει τους Ευρωπαίους πολίτες διασφαλίζοντας ότι τα Κράτη Μέλη υλοποιούν τις υποχρεώσεις τους. Συνάδει ο "νόμος Παρασκευόπουλου" με τις υποχρεώσεις της Ελλάδας κατά τη Συνθήκη;».

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή