Έρχεται η νέα γενιά Clio

Πιο μοντέρνο από ποτέ τo διεθνές best seller της Renault
Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019 11:34
A- A A+

Από την έντυπη έκδοση

Του Γιάννη Κανουπάκη
jkan@naftemporiki.gr

H «μούσα» της Renault αποτέλεσε σύμβολο στη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία, επιτυγχάνοντας μέσα σε τρεις δεκαετίες πωλήσεις πάνω από 15 εκατομμύρια μονάδες. 

Το διεθνές best seller κατέκτησε την κορυφή των πωλήσεων της κατηγορίας Β στην Ευρώπη από το 2013 και μετά, ενώ σημείωνε αύξηση πωλήσεων κάθε χρόνο από το 2012 έως το 2018. 

Θυμάμαι πόσο αξιόπιστο, οικονομικό και πρακτικό στην καθημερινότητα ήταν ένα 1.200άρι του 1994 που έβγαλε -κυριολεκτικά- τα λεφτά του σε μια πενταετία. Στις τέσσερις γενιές του, εξελίχθηκε σταδιακά και κάθε φορά γινόταν όλο και καλύτερο. Στην πέμπτη πια είναι… megaλύτερο, αφού η φόρμα του παραπέμπει στο Megane.

Πιο ώριμη σχεδίαση

Σχεδιασμένο με βάση την αρχή της «Εξέλιξης και Επανάστασης» και σύμφωνα με τους ιθύνοντες της εταιρείας, το νέο Renault Clio θέτει νέους κανόνες, με πιο ώριμη σχεδίαση αμαξώματος και ένα πλήρως ανασχεδιασμένο εσωτερικό. 

Με πιο σμιλευμένες γραμμές και πιο «αποφασιστικό» εμπρός μέρος, κερδίζει σε ζωντάνια και μοντέρνο χαρακτήρα, ενώ παραμένει άμεσα αναγνωρίσιμο, παρά το ότι αποτελείται από 100% νέα μέρη. 

Η πλήρως ανασχεδιασμένη καμπίνα των επιβατών είναι εμπνευσμένη

από ανώτερες κατηγορίες αυτοκινήτων, τόσο αναφορικά με την απτή της ποιότητα όσο και με την προσφερόμενη τεχνολογία. 

Αυτά τα πλεονεκτήματα, σύμφωνα με τη γαλλική εταιρεία, λειτουργούν προς όφελος όλων των αυτοκινητιστών, προσφέροντάς τους μεγαλύτερη χρηστικότητα και άνεση.

Το νέο Renault Clio τίθεται επικεφαλής του στρατηγικού πλάνου του Groupe Renault «Drive the Future (2017-2022)», που παρουσιάστηκε το 2017 και έχει τρεις βασικούς πυλώνες:

1) Ηλεκτροκίνηση: Μέχρι το 2022, το Groupe Renault θα διαθέσει 12 ηλεκτρικά μοντέλα στην γκάμα του. Το νέο Clio θα είναι το πρώτο με υβριδικό κινητήρα E-Tech, που βασίζεται σε τεχνολογία εξελιγμένη από τη Renault.

2) Συνδεσιμότητα: Μέχρι το 2022, η εταιρεία στοχεύει σε όλες τις βασικές αγορές της τη διάθεση 100% συνδεδεμένων αυτοκινήτων. Το νέο Renault Clio αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη αυτής της δυναμικής, με το νέο συνδεδεμένο σύστημα Multimedia υψηλής τεχνολογίας.

3) Αυτονομία: Μέχρι το 2022, το Groupe Renault θα διαθέτει 15 μοντέλα με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης. Το Clio χαρακτηρίζεται πρωτοπόρος σε αυτόν τον τομέα, καθώς είναι εξοπλισμένο με συστήματα υποβοήθησης του οδηγού που καθιστούν την αυτόνομη οδήγηση μια προσιτή πραγματικότητα σε αυτοκίνητα της κατηγορίας του. 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή