Στην ιταλική Γερουσία το αίτημα παραπομπής του Σαλβίνι σε δίκη

Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2019 12:32
UPD:12:40
REUTERS/REMO CASILLI
A- A A+

Σωσίβιο σωτηρίας από τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και ηγέτη των Πέντε Αστέρων Λουίτζι ντι Μάιο αναζητεί ο Ματέο Σαλβίνι, καθώς η αρμόδια επιτροπή της ιταλικής Γερουσίας άρχισε να εξετάζει το αίτημα των δικαστικών της Σικελίας για την παραπομπή του σε δίκη, αναφορικά με την υπόθεση ελλιμενισμού του πλοίου «Diciotti». 

Τον περασμένο Αύγουστο, η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορεύσει για περισσότερες από 10 μέρες τον ελλιμενισμού του συγκεκριμένου πλοίου, το οποίο μετέφερε 177 μετανάστες που είχαν διασωθεί στην κεντρική Μεσόγειο. Η υπόθεση έφθασε στην ιταλική Γερουσίας έπειτα από εισήγηση των εισαγγελέων, οι οποίοι εκτιμούν ότι ο υπουργός Εσωτερικών και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης είναι υπεύθυνος για στέρηση της ατομικής ελευθερίας των μεταναστών.

Ο ίδιος ο Σαλβίνι επέμενε από την αρχή ότι στόχος του υπήρξε το εθνικό συμφέρον και πως οι μετανάστες έπρεπε να μεταφερθούν στη Μάλτα, και όχι στη Σικελία. Αξιωματούχοι της Λέγκα μάλιστα υποστηρίζουν ότι ο Ιταλός υπουργός είναι απολύτως ήρεμος, επειδή «δεν διέπραξε κάποιο έγκλημα».

Το πιθανότερο είναι ότι τα μέλη των Πέντε Αστέρων στην επιτροπή ασυλίας θα ψηφίσουν υπέρ της παύσης της νομικής διαδικασίας κατά του Σαλβίνι, προκειμένου να αποφύγουν την κατάρρευση της κυβέρνησης, αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο πηγές εντός του κόμματος.  

Το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα και η Ιταλική Αριστερά θα εκφραστούν τις ερχόμενες ημέρες υπέρ της παραπομπής του γραμματέα της Λέγκα. Το κεντροδεξιό κόμμα Φόρτσα Ιτάλια, τα ακροδεξιά κόμματα Αδέλφια της Ιταλίας και η Λέγκα θα ψηφίσουν κατά.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή