ΠΓΔΜ: Ζάεφ και Ιβάνοφ χαιρετίζουν την υπογραφή του πρωτοκόλλου εισδοχής στο ΝΑΤΟ

Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2019 17:00
UPD:07/02/2019 08:37
REUTERS/OGNEN TEOFILOVSKI
A- A A+

«Ιστορική» χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, με αφορμή την υπογραφή του πρωτοκόλλου προσχώρησης της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Με το πρωτόκολλο ανοίγει ο δρόμος για την ένταξη της γειτονικής χώρας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, ως 30ό μέλος.

«Σήμερα, η μεγαλύτερη στρατιωτική συμμαχία στον κόσμο, το ΝΑΤΟ, μας καλωσόρισε. Σήμερα, καθίσαμε στο ίδιο τραπέζι μαζί με τους συμμάχους μας, στην ίδια Συμμαχία. Είμαστε χαρούμενοι και πρέπει να είμαστε, διότι εξασφαλίσαμε μόνιμη σταθερότητα στη χώρα μας. Εξασφαλίσαμε ασφάλεια και ειρήνη. Η πρόοδος και η ανάπτυξη είναι πλέον μονόδρομος. Οι γενιές μας και τα παιδιά των γενεών μας θα ζουν καλύτερα στη χώρα και στην περιοχή» ανέφερε ο κ. Ζάεφ.

EURONEWS

Την υπογραφή του πρωτοκόλλου προσχώρησης της χώρας στο ΝΑΤΟ χαιρέτισε και ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση από το γραφείο του, ο Ιβάνοφ τασσόταν ανέκαθεν υπέρ της εκπλήρωσης των στρατηγικών συμφερόντων της χώρας, ωστόσο, «ο Πρόεδρος θεωρεί ότι, δυστυχώς, παραμένει ως γεγονός πως της σημερινής υπογραφής του πρωτοκόλλου προηγήθηκε η σύναψη συμφωνίας για την αλλαγή του συνταγματικού ονόματος της Δημοκρατίας Μακεδονίας, η οποία προκάλεσε ανεπανόρθωτη ζημιά στα εθνικά συμφέροντα της χώρας» προστίθεται στην ανακοίνωση».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή