Βενεζουέλα: Κυρώσεις αλλά όχι εμπάργκο πετρελαίου εξετάζει η Ε.Ε.

Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2019 17:37
UPD:21:43
REUTERS/STRINGER
A- A A+

Το ενδεχόμενο επιβολής περαιτέρω κυρώσεων σε βάρος της Βενεζουέλας εξετάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, ωστόσο το σενάριο πετρελαϊκού εμπάργκο βρίσκεται εκτός τραπεζιού, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Μάλτας.

«Εξετάζουμε το ενδεχόμενο επιβολής περαιτέρω κυρώσεων, η πρόθεσή μας είναι να επιβάλουμε περαιτέρω κυρώσεις σε βάρος ορισμένων προσώπων παρά σε τομείς, που θα μπορούσαν να έχουν επιπτώσεις σε βάρος των πολιτών» επισήμανε ο ΥΠΕΞ της Μάλτας Καρμέλο Αμπέλα στο Reuters μετά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες.

«Το ενδεχόμενο επιβολής επιπλέον κυρώσεων (σε τομείς) δεν έχει αποκλειστεί, αλλά πρωταρχικά επικεντρωνόμαστε σε ορισμένα πρόσωπα» σημείωσε.

Νωρίτερα, επιστολή στον Πάπα Φραγκίσκο απέστειλε ο Νικολάς Μαδούρο ζητώντας τη μεσολάβησή του «για τη συνέχιση του διαλόγου», τη στιγμή που περισσότερες από δέκα χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βαδίζοντας στα χνάρια των ΗΠΑ, αναγνώρισαν ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό.

Η συντονισμένη αντίδραση της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας, της Βρετανίας, της Σουηδίας, της Αυστρίας, της Δανίας, της Ολλανδίας, της Λετονίας, της Λιθουανίας και της Πορτογαλίας, η οποία πραγματοποιήθηκε αφότου έληξε η διορία των οκτώ ημερών που είχαν δώσει στον Μαδοούρο να προκηρύξει νέες «ελεύθερες» εκλογές, έφερε την αντίδραση του Καράκας που προανήγγειλε αναθεώρηση των διμερών του σχέσεων με τις χώρες αυτές.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή