Κοινή γραμμή της Ε.Ε. για τη Βενεζουέλα ζητεί ο Μάας

Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2019 07:42
UPD:08:58
EPA/CLEMENS BILAN
A- A A+

Την ελπίδα να βρεθεί κοινή γραμμή της Ε.Ε. σε ό,τι αφορά στη Βενεζουέλα εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας.

«Αυτή τη στιγμή, γενναίοι άνθρωποι έχουν βγει στους δρόμους εκεί για να ταχθούν υπέρ της δημοκρατίας κι εναντίον της καταπίεσης στη χώρα τους», δήλωσε ο Μάας, στο περιθώριο του άτυπου συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών στη Ρουμανία.

Για τον λόγο αυτό επαφίεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση να υιοθετήσει ενιαία στάση αναφορικά με το αν θα αναγνωρίσει τον αυτοανακηρυγμένο μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας, Χουάν Γκουαϊδό, συμπλήρωσε ο Μάας.

Οι κυβερνήσεις της Γερμανίας και πολλών άλλων ευρωπαϊκών χωρών έχουν δώσει στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο προθεσμία ως μεθαύριο Κυριακή να προκηρύξει νέες γενικές - προεδρικές και βουλευτικές - εκλογές.

Ο στόχος είναι η απόφαση αυτή να ληφθεί ομόφωνα από την Ε.Ε.. Ωστόσο, όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο, ορισμένες κυβερνήσεις, ανάμεσά τους και αυτή της Ελλάδας, αρνούνται ως τώρα να συναινέσουν.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία την Πέμπτη ψήφισμα με το οποίο αναγνωρίζει τον Γκουαϊδό ως τον μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας, προτρέποντας ταυτόχρονα τις κυβερνήσεις των χωρών-μελών της Ε.Ε. να πράξουν το ίδιο, υιοθετώντας ενιαία θέση.

Πηγές: ΑΜΠΕ, DPA

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή