Ανοιχτός σε διάλογο ο Νικολάς Μαδούρο

Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019 10:07
UPD:12:05
REUTERS/HANDOUT
A- A A+

Ανοιχτός στον διάλογο δηλώνει ο Νικολάς Μαδούρο. Μία εβδομάδα μετά τις ογκώδεις διαδηλώσεις και τις ραγδαίες εξελίξεις με τον Χουάν Γκουαϊδό, τον ηγέτη της αντιπολίτευσης, ο οποίος αυτοανακηρύχτηκε μεταβατικός πρόεδρος, ο Μαδούρο μίλησε στο Sputnik, προκειμένου να καταγγείλει μία απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του, και να καλέσει ορισμένες χώρες – αυτές που έχουν δείξει «σοβαρό ενδιαφέρον» - να στηρίξουν τον διάλογο στη Βενεζουέλα.

«Υπάρχουν ορισμένες κυβερνήσεις και οργανισμοί που έχουν επιδείξει το σοβαρό ενδιαφέρον τους για το τι συμβαίνει στη Βενεζουέλα και καλούν σε διάλογο. Οι κυβερνήσεις του Μεξικό, της Ουρουγουάης, της Βολιβίας, της Ρωσίας, το Βατικανό. Ορισμένες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις στηρίζουν την έκκληση σε διάλογο. Τους στέλνω επίσημες επιστολές να στηρίξουν τον διάλογο, όπου θέλουν, όποτε θέλουν και σε όποια μορφή θέλουν», υποστήριξε ο Μαδούρο.

Αναφερόμενος ωστόσο στη σχέση  του με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο Βενεζουελάνος πρόεδρος τόνισε ότι αυτός ο οποίος «τορπίλισε» οποιαδήποτε προσπάθεια επικοινωνίας ήταν ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας, ο Τζον Μπόλτον.

«Επί χρόνια, προσπάθησα σε προσωπικό επίπεδο να υπάρξει διάλογος. Έχω στείλει μηνύματα δημόσια που έφθασαν στον Τραμπ, μέσω των μέσω ενημέρωσης, προκειμένου να αποκαταστήσουμε μια σχέση με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, να έχουμε σεβασμό και διάλογο, παρά τις πολιτικές, πολιτισμικές και ιδεολογικές διαφορές μεταξύ μας. Και φαινόταν σαν να είχε ανοίξει ένα παράθυρο ευκαιρίας για αυτό. Αλλά ο Μπόλτον απέτρεψε τον Τραμπ από το να αρχίσει διάλογο. Έχω την πληροφορία ότι τον εμπόδισε», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας.

Με την ίδια βεβαιότητα με την οποία κατηγόρησε τον Μπόλτον, Μαδούρο εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι ο Τραμπ διέταξε την κολομβιανή κυβέρνηση και τη μαφία να τον σκοτώσουν.

«Είναι αδιαμφισβήτητο ότι ο Τραμπ έδωσε εντολή να με σκοτώσει. Είπε στην κυβέρνηση της Κολομβίας και την κολομβιανή μαφία να με σκοτώσουν. Αν μου συμβεί κάτι μια μέρα, ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Κολομβιανός Πρόεδρος Ιβάν Ντουέικ θα είναι υπεύθυνοι», δήλωσε ο Νικολάς Μαδούρο.

Σχολιάζοντας την πιθανότητα μιας νέας απόπειρας κατά της ζωής του, ο Μαδούρο επανέλαβε ότι είναι καλά προστατευμένος.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή