Η Αττική πόλος έλξης για οπτικοακουστικές παραγωγές

Film Office και επισήμως στην Περιφέρεια Αττικής
Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019 17:39
UPD:17:45
A- A A+

Το μεγάλο - οικονομικό, τουριστικό, πολιτιστικό - στοίχημα του Film Office της Αττικής για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων για οπτικοακουστικές παραγωγές, παρουσίασε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου στο Νομισματικό Μουσείο.

Η ίδια περιέγραψε το Film Office ως εργαλείο συντονισμού και διευκόλυνσης για την υλοποίηση διεθνών οπτικοακουστικών παραγωγών στην Αττική, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα εγχείρημα «που δεν αφορά στενά την Αττική αλλά ευρύτερα τη χώρα και την εθνική οικονομία». Η Περιφερειάρχης θύμισε ότι η δημιουργία του Film Office ήταν ένας από τους πρωταρχικούς στόχους «εδώ και πάνω από 4 χρόνια της Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής και χάρη στη συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία, ο στόχος μας αρχίζει να υλοποιείται».

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που καθιστούν την Αττική προνομιακό χώρο για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων για οπτικοακουστικές παραγωγές, παρουσίασε η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Τουρισμού, Ελένη Δημοπούλου.

Στην παρουσίαση του Film Office της Αττικής μετείχαν ο Υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας – Ε.Κ.Ο.Μ.Ε. Α.Ε., Πάνος Κουάνης, ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Αλέξανδρος Βασιλικός, η Διευθύντρια του Hellenic Film Commission του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, Βένια Βέργου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ανεξάρτητων Παραγωγών Οπτικοακουστικών Έργων (Σ.Α.Π.Ο.Ε.), Πάνος Παπαχατζής και ο Διευθυντής του Νομισματικού Μουσείου, Δρ Γεώργιος Κακαβάς.

Την εκδήλωση συντόνισε η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων, Αγγελική Λεβέντη, ενώ παρευρέθηκε ο ηθοποιός, Άνθιμος Ανανιάδης καθώς και άνθρωποι του κινηματογράφου και των οπτικοακουστικών παραγωγών.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή