Όλγα Γεροβασίλη: Βαρύτατο θεσμικό ολίσθημα Μητσοτάκη για τα επεισόδια

Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019 18:59
UPD:19:01
INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
A- A A+

Η στάση του προέδρου της ΝΔ απέναντι στα φαινόμενα βίας που εκδηλώθηκαν στο συλλαλητήριο της Κυριακής συνιστά «βαρύτατο θεσμικό ολίσθημα» δήλωσε στην Ολομέλεια της Βουλής η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, λέγοντας πως λυπάται «που ένα ιστορικό φιλελεύθερο κόμμα μετατοπίζεται σήμερα ακραία δεξιά».

«Πριν από λίγες μέρες, από αυτό εδώ το βήμα, ενημέρωσα το Σώμα για παρακρατικές πρακτικές που στοχοποιούσαν, με ύβρεις και απειλές, βουλευτές και τις οικογένειές τους. Επισήμανα ότι ορισμένες εξ αυτών υποκινούνταν από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Με ονόματα και διευθύνσεις. Κάλεσα όλους να καταδικάσουν όσους υποδαυλίζουν, παροτρύνουν πράξεις βίας, ακόμη και κατά των εκπροσώπων του ελληνικού κοινοβουλίου. Ο κ. Μητσοτάκης σιώπησε εκκωφαντικά» είπε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Υπάρχουν εξαιρέσεις, το ξαναείπα. Ο κ. Κακλαμάνης, η κ. Μπακογιάννη, αλλά ξέρετε, το γενικό "καταδικάζω τη βία απ' όπου κι αν προέρχεται", δεν δίνει χαρακτηρισμό στη βία. Όταν ήταν για την τρομοκρατία, λέγατε: Καταδικάζουμε την τρομοκρατία. Και εμείς το λέμε. Εδώ γιατί δεν λέτε την ακροδεξιά; Γιατί δεν τολμάτε να πείτε τη λέξη; Την κυρία Βούλτεψη ακροδεξιοί τη χτύπησαν» είπε η κ. Γεροβασίλη.

«Σήμερα, που συνάντησα τους ανθρώπους των ΜΑΤ που ήταν στα σκαλιά της Βουλής, μου είπαν ότι τέτοια βία, τέτοιο μίσος, τέτοιο μένος δεν έχουν ξανασυναντήσει. Το λένε οι άνθρωποι των ΜΑΤ που είναι στους δρόμους. Είχαμε υλικές καταστροφές στον εξωτερικό χώρο του ελληνικού κοινοβουλίου, 28 τραυματισμένους αστυνομικούς, βία σε φωτορεπόρτερς που κάλυπταν επαγγελματικά το συλλαλητήριο»ανέφερε η υπουργός.

Όπως δήλωσε, «υπάρχει επαρκές οπτικοακουστικό υλικό που καταγράφει τα όσα έγιναν, καταθέσεις βουλευτών, δημοσιογράφων και πολιτών. Όλες αυτές τις μέρες συντάσσονται τεράστιες δικογραφίες. Αντί τούτου τι ακούσαμε; Ότι ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας "εκτελεί εντολές του ΣΥΡΙΖΑ". Αυτό ακούσαμε. Η στάση αυτή είναι θεσμικό ολίσθημα. Υπονομεύει την αξιοπιστία και την ασφάλεια για την οποία καθημερινά δήθεν κόπτεστε» υποστήριξε.

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αναφερόμενη στη Συμφωνία των Πρεσπών, κάλεσε την αντιπολίτευση να αφήσει τον διχαστικό και υποκριτικό λόγο και να στοιχηθεί στον εθνικό κοινό τόπο.

«Δεν έχουμε παραχωρήσει τίποτα. Ούτε το ελάχιστο πραγματικό κεφάλαιο ψυχής, όπως αυτό ορίζεται στην κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα από την ιστορικότητα της αρχαίας ελληνικής Μακεδονίας. Σε τέτοια, λοιπόν, ιστορική στιγμή, ο κ. Μητσοτάκης είναι εγκλωβισμένος από τους ακροδεξιούς βαρόνους και πέφτει από το ένα ατόπημα στο άλλο, αγνοώντας τις παραδόσεις και τις θέσεις της κλασικής φιλελεύθερης Νέας Δημοκρατίας που γνωρίζαμε» ανέφερε η κ. Γεροβασίλη.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή