Φ. Γεννηματά: Εγώ δεν είμαι Τσίπρας, δεν κάνω νταραβέρια

Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019 21:13
UPD:21:48
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Τη φράση «εγώ δεν είμαι Τσίπρας» χρησιμοποίησε η Φώφη Γεννηματά, απαντώντας στον ισχυρισμό του Θανάση Θεοχαρόπουλου ότι του πρότεινε να μην ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών για να τεθεί επικεφαλής ξανά στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

«Εγώ δεν κάνω νταραβέρια, μόνο δημόσιες πολιτικές συνεργασίες» είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, αποφεύγοντας να σχολιάσει τις πληροφορίες ότι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έχει συνάψει συμφωνία συνεργασίας με άλλο κόμμα, λέγοντας ότι αυτό «θα φανεί ενόψει των εκλογών».

«Χαμηλώνει το επίπεδο της συζήτησης, όταν μιλάμε για ανταλλάγματα στο πλαίσιο της συζήτησης μεγάλων εθνικών θεμάτων» είπε η κ. Γεννηματά, τονίζοντας ότι μέσα στο κλίμα του διχασμού και της παρακμής αποτελεί αναγκαιότητα η δημιουργία προοδευτικού πόλου, που θα εξασφαλίσει σταθερότητα για τη χώρα και τον άνθρωπο που αναζητά ελπίδα.

Η ίδια ξεκαθάρισε εκ νέου ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ είναι αρραγής και θα καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Όπως είπε η Φώφη Γεννηματά, η ίδια προχώρησε στη διαγραφή του κ. Θεοχαρόπουλου, γιατί την ώρα της ψηφοφορίας η μειοψηφία πρέπει να ακολουθεί τη γνώμη της πλειοψηφίας - και στη σημερινή πολιτική συγκυρία «η ψήφος για τις Πρέσπες δεν είναι θέμα απλής πειθαρχίας, είναι ψήφος στήριξης της κυβέρνησης».

«Η μειοψηφία πρέπει να σέβεται την πλειοψηφία, ώστε να μη θολώνει το μήνυμα» υποστήριξε. «Έχει να κάνει με την υπευθυνότητα, τη συνείδηση και την ξεκάθαρη επιθυμία κάθε στελέχους να προχωρήσουμε μαζί. Σεβόμαστε τις διαφορετικές απόψεις, αποτυπώνονται μέσα στο κόμμα μας, ο κ. Θεοχαρόπουλος είχε εκφράσει την άποψή του...

Είναι κρίσιμες οι στιγμές και μεγάλη η ευθύνη μας. Η ψήφος εμπιστοσύνης που έλαβε ο Πρωθυπουργός προ ημερών είναι μια … "παρδαλή" εμπιστοσύνη, αφής στιγμής στηρίζεται στα υπολείμματα της Ακροδεξιάς. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε αδύναμη κυβέρνηση που αναζητά δεκανίκια» σημείωσε η κ. Γεννηματά.

Σε ερώτηση για τη διαφωνία του Γιώργου Παπανδρέου, υπενθύμισε ότι οι πάντα Σκοπιανοί διεκδικούσαν την εθνικότητα και τη γλώσσα. «Και αν τόσο ο κ. Σημίτης, όσο και ο κ. Παπανδρέου, που ασχολήθηκαν με το ζήτημα, τις είχαν "δώσει" στην άλλη πλευρά, θα είχε "επιλυθεί" το ζήτημα πολύ νωρίτερα. Δεν το έκαναν όμως, δεν θέλησαν να τα δώσουν. Ο κ. Παπανδρέου είχε εξ αρχής διατυπώσει τη θέση του ότι η Συμφωνία των Πρεσπών περιέχει θετικά στοιχεία, ωστόσο επσήμανε τα μειονεκτήματα σε αυτά τα δύο σημεία» ανέφερε η Φώφη Γεννηματά.

Για το έκτακτο συνέδριο, εξήγησε ότι στόχος του θα είναι να οδηγήσει το Κίνημα Αλλαγής στην επόμενη φάση, στην εκλογή οργάνων όπως πρέπει να γίνεται σε έναν ενιαίο φορέα. «Η ευθύνη μου είναι ότι έκανα πίσω και δέχθηκα το αίτημα για πολυκομματικό φορέα» ανέφερε.

«Τέλος η πολυκομματικότητα στη λήψη αποφάσεων. Το μεταβατικό στάδιο τελειώνει εδώ. Έχει έρθει η ώρα να κάνουν όλα τα κόμματα ένα βήμα πίσω. Ακριβώς όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ εξ αρχής. Το ΠΑΣΟΚ είναι ο βασικός πυλώνας και η κινητήριος δύναμη του Κινήματος Αλλαγής. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε χωρίς το ΠΑΣΟΚ, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε μόνο με το ΠΑΣΟΚ. Το έκτακτο Συνέδριο, που απευθύνεται στους πραγματικούς ιδρυτές του ΚΙΝΑΛ και είναι η βάση των 212.000 πολιτών, θα κληθεί να εκλέξει όλα όργανα χωρίς ποσοστώσεις, αναλογίες και τιμάρια» είπε η κ. Γεννηματά.

Αναγνώρισε, επίσης, ότι έχει ευθύνη για την εξέλιξη του εγχειρήματος μέχρι σήμερα, γιατί δέχθηκε να υπαναχωρήσει από τη θέση της και να μην είναι ενιαίος ο φορέας από την αρχή. «Το γεγονός ότι σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες ξαναστήνουμε τον προοδευτικό χώρο είναι μεγάλο επίτευγμα» τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Αναφερόμενη στο συλλαλητήριο, η Φώφη Γεννηματά σημείωσε ότι, ανεξάρτητα με το αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με τη διοργάνωση των συλλαλητηρίων, είναι«απαράδεκτο που ο κ. Τσίπρας έριξε χημικά σε μικρά παιδιά και ηλικιωμένους».

«Πολύ περισσότερο που κάποτε έλεγε ότι θα καταργήσει τη ρίψη χημικών στα συλλαλητήρια. Και ήταν ολοφάνερο ότι ο Πρωθυπουργός ήθελε να διαλύσει το συλλαλητήριο και τις εκδηλώσεις οργής του κόσμου» σημείωσε.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έκανε λόγο για «διάχυτη ανάγκη και αίσθημα των πολιτών να ξανααισθανθούν υπερηφάνεια», επισημαίνοντας ότι, πέρα από τη διαμαρτυρία για τη Συμφωνία, «πολύς  κόσμος που συγκεντρώθηκε στο συλλαλητήριο ήθελε να φωνάξει: φτάνει ως εδώ! Θέλω πίσω τη περηφάνεια μου, την αξιοπρέπεια της χώρας μου».

Η ίδια χαρακτήρισε «απαράδεκτο» τον διχασμό «που επιχειρεί ο κ. Τσίπρας στον ελληνικό λαό, στον οποίο ακολούθως συμμετέχει και η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης. Το αποτέλεσμα είναι το εξής: Οι δήθεν προοδευτικοί χαρίζουν τον πατριωτισμό στην ακροδεξιά και στους εθνικιστές. Εγώ δεν μπορώ να το δεχθώ αυτό. Εμείς είμαστε γνήσιος πατριωτικός χώρος και έχουμε αποδείξει στην πράξη ότι βάζουμε πάνω από το κομματικό συμφέρον μας, το συμφέρον της χώρας» υποστήριξε η κ. Γεννηματά.

Στην ίδια συνέντευξή της η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ξεκαθάρισε ότι «δεν θα μας διαλύσουν, δεν θα τα καταφέρουν, ούτε ο Τσίπρας ούτε ο Μητσοτάκης. Η ΝΔ πιστεύει ότι πολεμώντας μας θα κερδίσει την αυτοδυναμία. Ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει ότι χάνει και ο πνιγμένος ως γνωστόν πιάνεται από τα μαλλιά του με τον Τσίπρα να παριστάνει τον…Κεντροαριστερό. Πρόκειται για το πιο σύντομο ανέκδοτο στην Ελλάδα σήμερα» υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή