Ν. Βούτσης: Οργανωμένο σχέδιο ακραίων ομάδων για εισβολή στη Βουλή

Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019 12:09
UPD:12:14
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Για «οργανωμένο σχέδιο από ακραίες ομάδες» με στόχο την εισβολή στη Βουλή από πέντε διαφορετικά σημεία, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης αναφερόμενος σε όσα εκτυλίχθηκαν χθες στο προαύλιο του κοινοβουλίου.

O πρόεδρος της Βουλής δήλωσε αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας των χθεσινών επιθέσεων σε βάρος του κοινοβουλίου. «Αυτό που έγινε χθες ήταν μια συστηματική προσπάθεια από ακραίες ομάδες για εισβολή στη Βουλή. Αυτή η προσπάθεια έγινε επί δίωρο. Θα εκπλαγούμε όλοι όταν δούμε τα υλικά που έχουν συλλεχθεί από τις επιθέσεις που έγιναν εναντίον των ανδρών των ΜΑΤ» είπε.

Όπως ανέφερε ο κ. Βούτσης «οι επιθέσεις έγιναν σε πέντε σημεία στη Βουλή». «Εκτός από το φυλάκιο στη Β. Σοφίας, σε όλα τα άλλα σημεία υπήρξαν συγκρούσεις και σαφείς προσπάθειες εισόδου στη Βουλή δια της βίας, οι οποίες απετράπησαν από την Αστυνομία η οποία, εξ όσων είδα, και δεν θέλω να πάρω θέση για τη συζήτηση την επιχειρησιακή που γίνεται, ούτε και είναι ο ρόλος μου αυτός, δεν απομακρύνθηκε από τις θέσεις της» επισήμανε, προσθέτοντας ότι η Αστυνομία «λειτούργησε απολύτως, ως προς αυτά τα σημεία και ως προς τη Βουλή, απολύτως αμυντικά».

Ο πρόεδρος της Βουλής σημείωσε πως «είναι σαφές ότι τα επεισόδια αυτά και οι προσπάθειες αυτές, δεν έχουν σχέση με τους βασικούς διοργανωτές, τους ομιλητές ή το μεγάλο πλήθος των ανθρώπων που ήταν στο συλλαλητήριο». Ίσα-ίσα, όπως είπε, λειτούργησαν οι επιθέσεις αυτές αποσταθεροποιητικά και για την ίδια την διοργάνωση και υπήρξε και επικινδυνότητα και για τους ανθρώπους που είχαν κατέβει στο συλλαλητήριο.

«Δυστυχώς ήταν μια πρωτοφανής προσπάθεια εισβολής στη Βουλή με χρήση βίαιων μέσων. Η εντύπωσή μου είναι πως ήταν οργανωμένη επιχείρηση. Αν δούμε τα εκατοντάδες κιλά μάρμαρο, σίδερα, ξύλα και τους τραυματισμούς αλλά και τις εκθέσεις της αστυνομίας θα το διαπιστώσουμε» κατέληξε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή