Π. Σκουρλέτης: Ανακόλουθη στάση Μητσοτάκη στο θέμα της Συμφωνίας

Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019 21:50
UPD:21:53
INTIME NEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ
A- A A+

«Την επόμενη εβδομάδα θα μπει προς ψήφιση στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, αφού η κυβέρνηση είχε την πατριωτική ευθύνη να φέρει εις πέρας μία συμφωνία που βάζει τέλος σε αλυτρωτισμούς και δήθεν διεκδικήσεις. Από την άλλη πλευρά, και ο πρωθυπουργός στάθηκε στο ύψος των πολιτικών ευθυνών που ανέλαβε» δήλωσε από τον Βόλο ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σε εκδήλωση στο δημαρχιακό μέγαρο της πρωτεύουσας της Μαγνησίας.

Ο κ. Σκουρλέτης κατήγγειλε τη στάση των άλλων κομμάτων, κυρίως της ΝΔ, λέγοντας ότι «δυστυχώς η πλειοψηφία των λοιπών δυνάμεων δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, αλλά για ψηφοθηρικούς και μόνο λόγους η Νέα Δημοκρατία εξέφρασε έναν εθνικιστικό λόγο που δηλητηρίαζε τόσο καιρό την κοινωνία. Η ευθύνη του Μητσοτάκη είναι μεγάλη με την ανακόλουθη στάση του, αφού δεν δέχεται ούτε τον γεωγραφικό προσδιορισμό που αποδέχονταν οι προκάτοχοί του στο κόμμα, και με τη στάση του κρύβεται για να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες του».

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ΚΙΝΑΛ, που, όπως είπε, «είναι ακατανόητο, μιας και προέρχεται από έναν προοδευτικό χώρο, να αρνείται να συμφωνήσει με το περιεχόμενο της συμφωνίας και η κ.Γεννηματά να απειλεί με κυρώσεις όποιον δεν συμμορφωθεί με τις θέσεις του κόμματος».

Σύμφωνα με τον Πάνο Σκουρλέτη, η επικείμενη υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών «προκαλεί ανακατατάξεις στις πολιτικές δυνάμεις του τόπου και δημιουργεί δύο πόλους - έναν υπό τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλον της Συντήρησης που θα μας γυρίσει πολλά χρόνια πίσω. Είμαστε ιστορική δύναμη της Αριστεράς και εμπνεόμαστε με τις ιδέες της για να δημιουργήσουμε έναν πολύμορφο προοδευτικό πόλο» σημείωσε.

Παράλληλα, έκανε αναφορά και στην ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνηση, τονίζοντας ότι «δημιουργούνται νέοι πολιτικοί όροι που αποσαφηνίζουν το πολιτικό σκηνικό. Έχουμε πλέον έναν καθαρό πολιτικό ορίζοντα, που δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να κάνει πράξη όσα έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στην Θεσσαλονίκη. Οι εργαζόμενοι θα δουν να αυξάνεται ο κατώτατος μισθός, οι νέοι κάτω των 25 ετών θα δουν να καταργείται ο υποκατώτατος μισθός, οι πολίτες θα δουν νέες ρυθμίσεις-διευκολύνσεις εφόσον οφείλουν και τα νέα ζευγάρια θα επιδοτηθούν στο ενοίκιό τους» επισήμανε.

Αναφερόμενος και στα οικονομικά θέματα, ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε ότι «ο πιο παραγωγικός χρόνος θα είναι η περίοδος ως τον Οκτώβριο, αφού η χώρα ακολουθεί αναπτυξιακή πορεία που επιβεβαιώνεται από τους δείκτες και οι προοπτικές είναι θετικές με νέες επενδύσεις και νέες επιχειρήσεις. Η χώρα για τρίτη συνεχή χρονιά κινείται με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Άλλωστε, έχουμε την άνεση και την πολυτέλεια να καθορίσουμε εμείς το πότε θα βγούμε στις αγορές, χωρίς να έχουμε τον βραχνά στο λαιμό μας» υποστήριξε.

Την ώρα που ο Πάνος Σκουρλέτης μιλούσε στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, έξω από το δημαρχείο του Βόλου σημειώθηκαν επεισόδια, όταν μέλη της οργάνωσης «Κίνηση Πολιτών», που επί χρόνια αντιτίθενται στην προοπτική καύσης των σκουπιδιών στον χώρο της ΑΓΕΤ-Ηρακλής, θέλησαν να εισβάλουν στον χώρο και συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ που φρουρούσαν το κτήριο και τους απαγόρευσαν την είσοδο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή