Γ. Αμυράς: Θα πάρετε ψήφο εμπιστοσύνης - Δεν θα βρείτε τους «151» για τις Πρέσπες

Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019 12:06
UPD:12:12
INTIME NEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ
A- A A+

Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει απόψε την ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά δεν θα καταφέρει να βρει τους 151 βουλευτές για τη Συμφωνία των Πρεσπών εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς μιλώντας στη Βουλή.

«Αύριο ναι, θα έχετε τη δυνατότητα να συνεχίσετε να πορεύεστε με πλειοψηφία που θα βασίζεται σε μια ψήφο εμπιστοσύνης που προκαλεί πολλά ερωτήματα. Δεν θα βγείτε όμως νικητές αλλά ηττημένοι, δεν θα βγείτε ενωμένοι, αλλά ηττημένοι» ανέφερε, προσθέτοντας ότι δεν κερδίζεται η πολιτική με «παζάρια».

«Φυσικά το Ποτάμι θα καταψηφίσει την ψήφο εμπιστοσύνης. Θα πάρετε τους 151 με χρυσοδάνεια, με τέσσερις βουλευτές από τους ΑΝΕΛ, έναν από τη Νέα Δημοκρατία, μία ψήφο από το Ποτάμι και μία από την Ένωση Κεντρώων, αλλά από βουλευτές που εξελέγησαν από άλλα κόμματα και τώρα βρίσκονται στο πλάι σας» συνέχισε ο κ. Αμυράς.

Απευθύνθηκε στη συνέχεια στον πρώην υπουργό Παιδείας και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη, που σημείωσε ότι ξαφνιάστηκε από την τοποθέτηση του προέδρου του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη ο οποίος, όπως είπε «με μεγαλύτερη διακριτικότητα από τον κ. Μητσοτάκη, στοχοποίησε πάντως έναν έντιμο και δημοκράτη βουλευτή, τον Σπύρο Δανέλλη, διότι διέπραξε το λάθος να επιμένει με σταθερότητα στην άποψή του».

«Είπατε για τον Σταύρο Θεοδωράκη για τον τρόπο που αντιμετώπισε τον κ. Δανέλλη. Δεν υπαινίσσομαι συναλλαγή, ο Σπύρος Δανέλλης είναι ένας έντιμος άνθρωπος. Όμως δεν περιέχει εντιμότητα αυτό που έκανε. Λυπάμαι, που με ολίγη από Ποτάμι θα έχετε ψήφο εμπιστοσύνης. Να κάνω μια πρόγνωση. Μπορεί να βρείτε τη μία ψήφο για την ψήφο εμπιστοσύνης. Δεν θα βρείτε όμως τους 151 για τη συμφωνία των Πρεσπών» κατέληξε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή