Ν. Παππάς: Η κυβέρνηση θα πάρει καθαρή ψήφο εμπιστοσύνης

Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019 11:14
UPD:11:15
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση θα πάρει την Τετάρτη καθαρή ψήφο εμπιστοσύνης ώστε να ολοκληρώσει τη θητεία της και να συνεχιστεί η θετική πορεία στην οικονομία και την απασχόληση εξέφρασε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.

 «Η πραγματικότητα δείχνει ότι εμείς θα έχουμε την πλειοψηφία και για τη στήριξη της κυβέρνησης και για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχουμε μπροστά μας» συμπλήρωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση θα έχει την απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών «η οποία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να συνεχιστεί ομαλά η κατάσταση, όπως είπε και ο πρωθυπουργός».

Χαρακτήρισε ως «πολιτική απόγνωση» το να μιλούν κάποιοι για στημένο σκηνικό, συμπληρώνοντας ότι «είναι ανοησίες τα περί αποστασίας». «Έχουμε μία κατάσταση στην οποία ο Τσίπρας διαμορφώνει συναινέσεις και αυτό τρέμουν κάποιοι, το υπαρκτό ενδεχόμενο να καταφέρουμε να διευρύνουμε αυτές τις συναινέσεις όπως φάνηκε και χθες» τόνισε.

Συνεχίζοντας ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι «ο κ. Καμμένος δεν στάθηκε εμπόδιο σε καμία περίπτωση νομοθετικής μας πρωτοβουλίας. Η μόνη περίπτωση όπου ο Καμμένος λέει ότι αποσύρει τη στήριξή του είναι το Μακεδονικό, ενώ απαντώντας στο αν ο πρωθυπουργός «άδειασε» τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, σημείωσε ότι η διαφωνία του Π. Καμμένου ήταν γνωστή εδώ και καιρό στο πανελλήνιο, υπογραμμίζοντας ότι «δεν υπήρξε άδειασμα».

«Ο πρωθυπουργός ήταν σαφής. Αν δεν έχουμε 151 βουλευτές, εν ευθέτω χρόνω θα πάμε σε εκλογές αφού ολοκληρωθούν οι βασικές μας νομοθετικές πρωτοβουλίες, όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού, η προστασία της Α' κατοικίας. Δεν επιδέχονται παρερμηνείες. Δεν καταλαβαίνει μόνο όποιος δεν θέλει να καταλάβει και άπαντες είναι προ των ευθυνών τους» τόνισε ο Ν. Παππάς, σημειώνοντας ότι ηγεσίες που έχουν υπηρετήσει στο παρελθόν την εθνική γραμμή που υπηρετεί τώρα η κυβέρνηση, «έχουν κλείσει το στόμα τους και κάθονται υποκριτικά».

 «Ο κόσμος γνωρίζει σε ποια περίοδο υπέστη καταβαράθρωση το εισόδημά του» συνέχισε ο Ν. Παππάς, χαρακτηρίζοντας γελοία την κριτική περί αυξημένων μέτρων από την κυβέρνηση από κάποιους «που πήραν 65 δισ. μέτρα».

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός να σιωπούν πρώην πρωθυπουργοί για το Μακεδονικό τώρα. «Ο κ. Σημίτης, ο οποίος έδωσε μια συνέντευξη τριών σελίδων για να μας πει ότι θα ξαναμπούμε στα μνημόνια και έφαγε μια τεράστια διάψευση από τις Βρυξέλλες, δεν έχει πει μία κουβέντα για το Μακεδονικό» υπογράμμισε.

Για μια πιθανή νέα συνεργασία με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, ανέφερε ότι «ο κ. Καμμένος έκανε μία επιλογή και έκανε και καθαρό ότι τα νομοσχέδια της κυβέρνησης θα τα υπερψηφίσει. Το τι θα φέρει ο χρόνος μένει να το δούμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα και το δίλημμα θα το έχουν άλλοι».

Κλείνοντας,τόνισε ότι «χρειάζεται ένα ευρύ προοδευτικό μέτωπο και σε επίπεδο Ευρώπης αλλά και στην Ελλάδα καθώς υπάρχει ο κίνδυνος συμμαχιών Δεξιάς - ακροδεξιάς».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή