«Καθαροί» από επικίνδυνη σκόνη οι 31 φάκελοι που εστάλησαν σε φορείς

Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019 10:40
UPD:15:39
Eurokinissi/ΧΑΒΑΛΕΖΗΣ

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανάλυσης των δειγμάτων από τους ύποπτους φακέλους που εστάλησαν σε πανεπιστήμια και άλλους φορείς χωρίς να εντοπιστούν σκόνη ή άλλες ουσίες.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με την ολοκλήρωση των αναλύσεων στο σύνολο των δειγμάτων (31 φάκελοι) από το Γενικό Χημείο του Κράτους (ΑΑΔΕ), δεν εντοπίστηκε σε κανένα φάκελο σκόνη ή άλλες ουσίες, πέραν των ερεθιστικών ουσιών που ανιχνεύθηκαν στο αρχικό δείγμα, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Μυτιλήνη. Η συγκεκριμένη ουσία ανιχνεύτηκε και σε έναν άλλον φάκελο που είχε σταλεί από τη Ντόχα του Κατάρ στα ΤΕΙ Πάτρας.

Πλέον υπολείπεται ο έλεγχος άλλων τεσσάρων, από το σύνολο όσων έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής. Πρόκειται για δύο που εντοπίστηκαν στο Πανεπιστήμιο Ηρακλείου Κρήτης, έναν της Κέρκυρας κι έναν από το ΚΥΤ Μόριας, οι οποίοι δεν έχουν φτάσει ακόμα στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι φάκελοι έχουν σταλεί από την Ινδία, εκτός από αυτόν της Πάτρας και της Μόριας Λέσβου, ο οποίος έχει σταλεί από το Ομάν.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί άλλο παρόμοιο κρούσμα ερεθισμού, ενώ και η συγκεκριμένη ουσία χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς ως μη επικίνδυνη για την ανθρώπινη ζωή.

Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία συνεχίζεται η έρευνα για την συλλογή στοιχείων που μπορεί να οδηγήσουν στον αποστολέα των φακέλων και το πραγματικό κίνητρο αυτής της ενέργειας.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή