Ευάγγελος Βενιζέλος: Συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ οι πρώην ΑΝΕΛ

Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2019 13:44
UPD:13:57
INTIME NEWS/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

«Φαινόμενο θεσμικής σήψης και έκπτωσης», χαρακτήρισε από τα Ιωάννινα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος τις πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών στο θέμα της σχέσης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για να προσθέσει, ότι αυτά διαδραματίζονται σε βάρος των μεγάλων προτεραιοτήτων που έχει η χώρα.

Ο κ. Βενιζέλος βρίσκεται στα Ιωάννινα όπου παρουσίασε το νέο του βιβλίο με τίτλο: «Η Δημοκρατία μεταξύ συγκυρίας και ιστορίας».Όπως ο ίδιος είπε, το βιβλίο «αναφέρεται στην αναθεώρηση του συντάγματος, αλλά και στο δημοκρατικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη με την άνοδο της Ακροδεξιάς του Λαϊκισμού, με την κρίση που έχουν οι θεσμοί και οι κοινωνίες οι ίδιες σε πάρα πολλές ευρωπαϊκές χώρες και στην Ελλάδα».

Ο κ. Βενιζέλος συνέχισε στηλιτεύοντας τη σχέση των κυβερνητικών εταίρων: «Στην Ελλάδα, το παράδειγμα της κρίσης της δημοκρατίας μάς το δίνει η ίδια η κυβέρνηση, με τους εκβιασμούς μεταξύ των δυο κυβερνητικών εταίρων με αυτό το απίθανο κωμειδύλλιο των κυρίων Τσίπρα και Καμμένου το οποίο βλέπουμε να εξελίσσεται μέρα με την ημέρα τρώγοντας τον εθνικό χρόνο, σπαταλώντας χρόνο και δυνάμεις από την προσπάθεια ανάταξης της οικονομίας και γενικότερα της χώρας που πρέπει να είναι πρώτη προτεραιότητα όλων μας. Και όλα αυτά για να παραμείνουν με τεχνάσματα, λίγο ακόμη στην εξουσία» ειπε. 

Σχολιάζοντας την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, είπε χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρω αν υπάρχουν ΑΝΕΛ και εάν τους εκφράζει (ο κ. Καμμένος). Όπως έχω πει, έχουν απαχθεί οι βουλευτές των ΑΝΕΛ. Έχουν γίνει ενδοκυβερνητικοί αποστάτες».

Και συνέχισε: «Και τώρα οι πρώην ΑΝΕΛ γίνονται συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει καμία αξία, δεν υπάρχει κανένα κριτήριο, όριο είναι ο απόλυτος και ωμός τυχοδιωκτισμός. Φοβούμαι ότι ο εκβιασμός του κ. Τσίπρα επί του κ. Καμμένου, είναι απόλυτος και ασφυκτικός, δεν θα έχει ούτε θέση στην κυβέρνηση, ούτε βουλευτές, ούτε κόμμα κατά τον Κανονισμό της Βουλής, αλλά θα τα δούμε αυτά να εξελίσσονται τις επόμενες ώρες και μέρες».

Σημεκιώνεται πως η παρουσίαση του βιβλίου, έγινε στις 11 το πρωί σε κεντρικό ξενοδοχείο των Ιωαννίνων. Κατά τη διάρκειά της έγινε γνωστή η απόφαση των ΑΝΕΛ για αποχώρηση από την κυβέρνηση, ωστόσο δεν είχε διευκρινιστεί ακόμη τι στάση θα τηρήσει το κόμμα του κ. Καμμένου στην ψήφο εμπιστοσύνης. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή