Οδική ασφάλεια σε ιταλικά πρότυπα

Ο Andrea de Adamich σε ρόλο εκπαιδευτή στην Alfa Romeo
Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019 11:13
UPD:11:14

Από την έντυπη έκδοση

Παράλληλα με την πλούσια αγωνιστική ιστορία του, ο Andrea de Adamich συνέδεσε το όνομά του με την Alfa Romeo και την οδική ασφάλεια, μέσω του κέντρου ασφαλούς οδήγησης (Centro Internazionale Guida Sicura). Η συμβολή του στο νέο πρόγραμμα της Alfa Romeo, την Accademia di Guida Alfa Romeo, αποτελεί τo πιο πρόσφατο κεφάλαιο αυτής της μακροχρόνιας σχέσης. Σκοπός της σχολής είναι να διδάξει στους καθημερινούς οδηγούς όλα εκείνα τα «μυστικά» που θα κάνουν πιο ασφαλείς τις μετακινήσεις τους με το αυτοκίνητο.

Η εμπειρία και το πάθος του de Adamich, σε συνδυασμό με τα μοντέλα της Alfa Romeo που ήταν διαθέσιμα για την εκπαίδευση, έκαναν την όλη διαδικασία όχι απλά αποτελεσματική, αλλά και απολαυστική για τους συμμετέχοντες. Αρχικά με τις 75 και 164, στη συνέχεια με τις 147 και 156 και σήμερα με τις Giulietta, Giulia και Stelvio, η σχολή εκπαιδεύει κάθε χρόνο περισσότερους από 3.500 οδηγούς. Από τη λίστα των μοντέλων που πέρασαν από τη σχολή δεν θα μπορούσαν να λείπουν και εξωτικές κατασκευές, όπως η SZ, η 8C Competizione, αλλά και εκδόσεις με το διακριτικό Quadrifoglio.

Η τεχνολογική υπεροχή της πλατφόρμας Giorgio των Giulia και Stelvio μεταφράζεται, με τη βοήθεια των εκπαιδευτών της σχολής, σε ασφάλεια, ταχύτητα και οδηγική απόλαυση. Συστήματα, όπως η ανάρτηση Alfa Link, το σύστημα τετρακίνησης Q4, το αποκλειστικό ηλεκτρομηχανικό σύστημα πέδησης IBS, αλλά και το Alfa CDC, ένα από τα πιο προηγμένα συστήματα ολοκληρωμένης διαχείρισης, αναδεικνύονται μέσα από τις οδηγίες των εκπαιδευτών της σχολής του de Adamich, έτσι ώστε ο οδηγός να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις δυνατότητές τους.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή