Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη με Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων τη Δευτέρα

Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2019 19:07
UPD:20:47
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟ
A- A A+

Με το προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων πρόκειται να συναντηθεί στις 5 μ.μ. τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με ενημέρωση της Πειραιώς.

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων έκανε λόγο για θεσμική εκτροπή από πλευράς του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη. Σε ανακοίνωσή της, κάλεσε τον Πρωθυπουργό να αποδοκιμάσει τις τοποθετήσεις του υπουργού.

«Όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες συνιστούν πρωτοφανή υπονόμευση των δημοκρατικών μας θεσμών και απειλούν ευθέως την διάκριση των εξουσιών στη χώρα μας», σχολίασε την Πέμπτη σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, με το πρωθυπουργικό γραφείο να καταλογίζει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τη Ν.Δ. πως εμφανίζουν «πολύ άγχος, πολλά νεύρα και πολλή ένταση», σε σχέση με την υπόθεση Novartis.

Σημειώνεται ότι συνάντηση με το προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων είχε την Παρασκευή ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου. Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, κατά τη συνάντηση τέθηκαν ζητήματα που αφορούν τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ενώ συζητήθηκε και η προώθηση αιτημάτων του δικαστικού σώματος, ενόψει του άμεσα επικείμενου νομοθετικού προγραμματισμού του υπουργείου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δ. Βερβεσό, προκειμένου να συζητήσουν τις σχεδιαζόμενες νομοθετικές και διοικητικές παρεμβάσεις του υπουργείου.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή